Engelsmännen tappar hakan när Svennis väljer ut sin absoluta favoritspelare: ”Han var bäst! Va!?”

Sven-Göran Eriksson fick chansen att utse sin absoluta favoritspelare.
Och svaret kommer verkligen som en rejäl chock för vissa…
– Han var bäst av alla, säger Svennis när han gästar Sky Sports ”Monday Night Football”.

Med över 40 år på den absoluta världstoppen inom fotboll så har Sven-Göran Eriksson varit med om en hel del. Och han har tränat några av världens bästa spelare genom tiderna.

Svennis drömelva

Allt började i lilla Degerfors och sedan klubbar som IFK Göteborg, Benfica, Roma, Fiorentina, Sampdoria, Lazio, Manchester City och Leicester samt landslag som England, Mexiko och Elfenbenskusten. ”Svennis” har verkligen gjort det mesta inom fotbollens ramar.

Sven-Göran Eriksson
Sven-Göran Eriksson. FOTO: Youtube.

Förra veckan var tränarlegendaren på tapeten igen när han gästade engelska Sky Sports sportprogram ”Monday Night Football”. Svennis fick då möjligheten att ta ut de 11 bästa icke-engelsmännen som han någonsin tränat.

De tappar hakan

Det är verkligen ett supergäng som svensken bygger ihop från sin tid i Premier League och Serie A. Men när han kommer till anfallsplatserna förvånar han de flesta med sitt val.

Jamie Carragher
Jamie Carragher. FOTO: Youtube.

Då Svennis väljer att plocka ut en svensk i drömelvan. Och de två engelsmännen i studion, varav en är förre PL-spelaren Jamie Carragher, tappar hakan när de får se namnet Torbjörn Nilsson i världselvan.

”Bäst av alla”

De blir sedan än mer chockade när Svennis utser svensken till den bästa han någonsin tränat.
– Han var bäst av alla, säger Eriksson i en fin hyllning till Blåvitt-legendaren.
– Verkligen!?, svarar programledaren snabbt.

Svennis, drömelva
Svennis drömelva. FOTO: Youtube.

Vi andra som faktiskt sett vad Torbjörn Nilsson kan göra på en fotbollsplan, till skillnad från engelsmännen, kan ju verkligen hålla med Svennis. När ”Gud” var som allra bäst i IFK Göteborg var han verkligen i absolut världsklass.

”Var fantastisk”

Och Sven-Göran Eriksson bara fortsätter hylla sin favoritspelare.
– Han var fantastisk. Han var som Ruud Gullit, lika stark. Och han kunde göra mål. Liverpool följde honom då 1982 under två månader. Men han valde Tyskland istället. Och det var ett stort misstag, säger Svennis i programmet.
– Det var han som vann Uefacupen för laget 1982. Vi hade många bra spelare som Glenn Hysén och Glenn Strömberg, men han var från en annan värld. Roma ville ha honom och det var många andra klubbar som ville ha honom då. Men han gick till fel land, för på den tiden var Tyskland mer för att springa än för att spela fotboll. Och han gjorde aldrig succé där.

Vid sin sida i anfallet får Nilsson sällskap av italienske storstjärnan Roberto Baggio. Ett hyfsat anfallspar av Svennis ändå.

Se Svennis förklaring:

LÄS MER: Svennis oväntade utspel mot IFK Göteborg(!): ”Det måste vara något som är fel”