Elevens mamma bryter nu tystnaden efter att Stefan Holm polisanmälts på grund av sitt agerande som lärarvikarie

Stefan Holm har blivit polisanmäld för misstänkt misshandel av en elev.
Nu bryter elevens mamma tystnaden om vad som har hänt.
– Vi har blivit jättedrabbade av detta, säger hon till tidningen NWT.

Den förre höjdhopparen Stefan Holm hoppade nyligen in som lärarvikarie på Engelska skolan. Men redan under den första dagen tvingades han sluta på grund av en uppmärksammad händelse som fått rejält med utrymme i nyhetsmedier de senaste dagarna.

Holm polisanmäld

Holm agerade mot en elev på ett sätt som har polisanmälts för misstänkt misshandel.
”Då rinner det över för mig och jag tar tag i överarmarna på honom och mer eller mindre bär honom tvärs över klassrummet och sätter honom ensam längst fram vid en bänk”, beskriver han det som har hänt.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Stefan Holm, höjdhopp
220226 Stefan Holm under Inomhus-SM i Friidrott den 26 februari 2022 i Växjö. Foto: Jonas Ljungdahl / BILDBYRÅN / COP 144 / JO0096

Sedan dess har det strömmat in hyllningarna till Stefan Holm på sociala medier. För att han agerade korrekt och gjorde det som behövdes göra när det uppstår bråk och stök i ett klassrum.

Mammans ord

Nu bryter elevens mamma tystnaden om vad som har hänt och lättar på sitt hjärta efter att ha tagit del av allt som skrivits i kommentarsfält.
– Jag ville verkligen skriva men kunde ju inte. Vi har blivit jättedrabbade av detta. Vi har inte gjort något. Vi är offer i det här, säger hon till lokaltidningen NWT.
– Att alla håller med honom. Han har ju erkänt själv vad han gjorde. Hade en vuxen gjort så mot sina egna barn hade väl socialen tagit dem!

Artikeln fortsätter efter bilden.

Stefan Holm, höjdhopp
210220 Stefan Holm vid inomhus-SM i friidrott den 20 februari 2021 i Malmö. Foto: Christoffer Borg Mattisson / BILDBYRÅN / COP 261 / CB0061

Mamman tycker att det Holm gjorde var fel tillvägagångssätt och han istället borde hämtat en annan lärare eller en rastvakt när situationen urartade. Enligt henne har sonen aldrig bråkat med en lärare förut.
– Nej, det är första gången. Jag önskar verkligen att folk kunde sätta sig in i vår situation. Hur skulle de själva gjort om det var deras barn eller barnbarn. Vi pratar om ett barn, inte en vuxen, han är en jätteliten pojke!, säger hon i intervjun.
– Han blev jätteledsen och jätterädd.

LÄS MER: Frida Karlssons brutalt ärliga ord om framtiden – svenska skidstjärnan öppnar upp efter chockbeskedet: ”Mått skit”

Stefan Holm vill inte ge någon kommentar till lokaltidningen och medger att han inte orkar prata mer om det som har hänt. Tidigare har han meddelat att han sagt upp sig från sin tjänst som lärarvikarie och att hans första dag även var hans sista.

Vad tycker du om Stefan Holms agerande? Dela artikeln och säg din åsikt!

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev