Peter Forsbergs stora livsbeslut vid sidan av hockey-VM – avslöjar nu framtiden: ”Något annat kan jag inte säga”

Peter Forsberg är just nu högaktuell med hockey-VM.
Vid sidan av jobbet som tv-expert tvingas han till ett stort livsbeslut.
– Bra att känna att man lever emellanåt, säger han till Expressen.

Återigen är legendaren Peter Forsberg tillbaka i hockeyns tjänst igen. En av svensk hockeys allra bästa spelare genom tiderna har återvänt som tv-expert igen.

Forsbergs liv

Den här gången är det för Viaplay under hockey-VM som pågår. Vid sidan av hockeyn har det också hänt en hel del i ”Foppas” liv.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Peter Forsberg, hockey-VM
240425 Peter Forsberg poserar för ett porträtt under en pressträff med Viaplay inför Ishockey-VM den 25 april 2024 i Stockholm . Foto: Maxim Thoré / BILDBYRÅN / kod MT / MT0567

För ett år sedan separerade Forsberg och partnern Nicole Nordin efter att ha varit förlovade och levt tillsammans under 13 år. Båda två bor fortfarande kvar i Schweiz och driver ett skoföretag tillsammans.

Foppas framtid

Men nyligen köpte Foppa ett hus i Jämtland för runt tio miljoner för att komma närmare det svenska fjället. Det är verkligen en vardag som beskrivs som fullt upp.
– Jag är lite fram och tillbaka – lite överallt. Jag har kidsen varannan vecka. Häromveckan var jag på U18-VM i Helsingfors och jag åker runt och gör lite andra saker när jag inte är hemma i Zug. Jag är inte där så ofta om jag inte har barnen utan då brukar jag se till att jobba under tiden jag inte har dem. Det kan bli lite var som helst i den här lilla världen, lite allt möjligt, berättar Forsberg för Expressen.
– Just nu är det lite hektiskt med tanke på hockey-VM och andra saker, men det är bra att känna att man lever emellanåt.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Peter Forsberg, hockey-VM
240425 Peter Forsberg poserar för ett porträtt under en pressträff med Viaplay inför Ishockey-VM den 25 april 2024 i Stockholm . Foto: Maxim Thoré / BILDBYRÅN / kod MT / MT0567

Forsberg har haft Schweiz som sin bas i många år nu och trivs fortfarande jättebra i alplandet.
– Ja, superbra. Något annat kan jag inte säga, säger han till kvällstidningen.
– Just nu är det kanonväder där. Snön ligger kvar på bergen, men det är 20-25 grader varmt och det är jättefint. Och allting funkar – det är ett suveränt land när det kommer till infrastruktur och allt runtomkring. Det känns bra och kidsen är trygga där.

LÄS MER: Ryska ilskan mot olämpliga agerandet i Sveriges segermatch under hockey-VM – efter oväntade detaljen: ”Vilka clowner”

Men ett stort livsbeslut väntar som kommer att bli avgörande för framtiden. För separationen med Nicole kan leda till konsekvenser för den uppdelade familjen och Forsberg är själv osäker på vad som väntar.
– Jag vet inte. Det är inte bara jag som bestämmer det heller. Vi är två om det där, om vi ska bo kvar eller inte. Vi får se vad barnen tycker och tänker när de blir lite äldre också, erkänner han i intervjun.
– Jag vet inte hur det blir i framtiden utan vi håller det ganska öppet, men jag trivs och när jag har pratat med Nicole förut har det känts som att hon kanske vill bli kvar där nere också. Ingen har någon tanke på att flytta hem nu. Det är fint där nere.

Vad tycker du om Peter Forsberg som expert i hockey-VM? Dela artikeln och säg din åsikt!

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev