Ebba Anderssons stora chock över detaljen efter att ha vunnit Jerringpriset – avslöjar nu: ”Svårt att tro det…”

Ebba Anderssons stora chock över detaljen efter att ha vunnit Jerringpriset – avslöjar nu: ”Svårt att tro det…”

Ebba Andersson vann Jerringpriset före Armand Duplantis.
Och det var inte ens särskilt jämnt.
– Det hade jag svårt att tro, säger längdstjärnan.

Inför årets Idrottsgala så handlade mycket av snacket kring att flera vinteridrottare hade nobbats helt från nomineringar. Särskilt i kategorin Årets kvinnliga idrottare menade många att Ebba Andersson, Frida Karlsson och Jonna Sundling förtjänade nomineringar, efter deras sagolika 2023.

Nobbades från nominering

Ebba Andersson och Jonna Sundling blev bägge stora medaljhjältar under VM, och Frida Karlsson gjorde dessutom braksuccé i världscupen, där hon framför allt vann Tour de Ski. Trots det blev det inga nomineringar till priserna – men för Ebba Andersson blev det ändå en kväll hon kommer minnas för resten av livet.

I slutet av galan stod det klart att det bara var Ebba Andersson och Armand Duplantis som gjorde upp om Jerringpriset, Sveriges mest prestigefyllda idrottspris. Ebba Andersson är mitt emellan världscuphelger och var således inte på plats under galan, men deltog via länk och såg närmast chockad ut när prins Carl Philip läste upp hennes namn som vinnare.

Chocken över detaljen

Men faktum är att det inte ens var jämnt. Trean Daniel Ståhl fick 55 534 röster, medan Armand Duplantis fick 92 865 stycken. Ettan Ebba Andersson? Sanslösa 161 374.

– Det var mer än vad jag hade räknat med. Som jag sa i mitt tacktal hade jag svårt att tro att jag skulle kunna nå upp till en en storhet som Duplantis och det som han lyckats skapa, säger en förvånad Ebba Andersson till SVT.

Ebba Andersson, skidor
230905 Ebba Andersson under en pressträff med Svenska Skidförbundet den 5 September, 2023 i Östersund. Photo: Johan Axelsson / BILDBYRÅN / COP 245 / JA0140

För Ebba Andersson blev det ett lugnt firande, men hon hann minst sagt bli gratulerad av sina lagkompisar som var på hotellet.

– Några av mina lagkompisar kastade sig över mig på mitt hotellrum för att de var så glada och sedan efter det var det bara att gå och lägga sig ”jaha då var den här dagen slut” och börja ladda för träning här närmast, säger hon.

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev