Rivalens tydliga svar efter Ebba Andersson och Linn Svahns hårda kritik – slår nu tillbaka: "De måste förstå"

Rivalens tydliga svar efter Ebba Andersson och Linn Svahns hårda kritik – slår nu tillbaka: ”De måste förstå”

Sverige vann stafetten i helgen helt överlägset.
Efteråt riktade både Ebba Andersson och Linn Svahn tydlig kritik.
Nu slår rivalen USA tillbaka mot svenskornas hårda ord.

Svenska damlandslaget utklassade alla konkurrenter under helgens stafett på världscupen i Oberhof, Tyskland. Blågula damerna var hela 17,5 sekunder före tvåan Tyskland, medan ärkerivalen Norge stod för ett monumentalt fiasko och var långt efter.

Svenska kritiken

Anmärkningsvärt var att endast nio stafettlag kom till startlinjen efter att flera nationer valt att stå över tävlingen, där både Sverige och Tyskland hade två lag vardera. Framförallt saknades USA med Tour de Ski-vinnaren och världscupledaren Jessie Diggins i spetsen.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Ebba Andersson, skidor
240102 Ebba Andersson of Sweden at a press event during Tour de Ski on January 2, 2024 in Davos. Photo: Mathias Bergeld / BILDBYRÅN / kod MB / MB0822

Efter målgången vädrade både Ebba Andersson och Linn Svahn sin stora besvikelse och riktade hård kritik mot det amerikanska laget, som aldrig dök upp.
– Det är synd först och främst att nationer som finns på plats inte har lag till start. Det kan ju vi stoltsera med att vi till och med har två. Jag tycker de hade kunnat vila i morgon i stället, sa Ebba till SVT.
– Jag tycker stafett är bland det finaste man kan åka när man kör för varandra och det ska väl väga minst lika tungt som poäng hit eller dit, sa Linn.

USA slår tillbaka

Nu har USA svarat på kritiken och förklarar orsaken bakom avhoppet.
– Jag är också ledsen över att vi inte hade ett lag men stafettpallen är inte så viktig att vi är villiga att riskera idrottarnas hälsa, säger landslagstränaren Matt Withcomb till norska tidningen VG.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Linn Svahn, skidor
240102 Linn Svahn at a press event with Sweden during Tour de Ski on January 2, 2024 in Schiers. Photo: Mathias Bergeld / BILDBYRÅN / kod MB / MB0823

Amerikanska skidlandslaget drabbades av en del sjukdom i truppen under Tour de Ski och ville därför vila sina åkare för att klara av resten av världscupsäsongen.
– I Oberhof hade vi inte återhämtat oss ännu. Det är okej att vara kritisk mot oss, men folk måste förstå varför vi inte kör fullt, säger Withcomb i intervjun.

Visst har Ebba och Linn rätt i sin kritik mot USA? Dela artikeln och säg din åsikt!

LÄS MER: Linn Svahns helt klockrena passning till Frida Karlsson efter storsuccén i helgen – lagkamratens bittra ord

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev