Stina Nilssons första ord efter petningen i skidskytte-VM – ångrar nu sitt avgörande beslut: "Det är klart att jag..."

Stina Nilssons första ord efter petningen i skidskytte-VM – ångrar nu sitt avgörande beslut: ”Det är klart att jag…”

Stina Nilsson har återigen blivit petad från skidskytte-VM.
Nu ångrar svenskan sitt avgörande beslut när bytte sport.
– Jag hoppade över det i min karriär, säger Stina till SVT.

Efter en mycket svag start på världscupen blev Stina Nilsson återigen nedskickad till IBU-cupen och har tävlat där sedan dess. Men efter den trista starten har hon hittat tillbaka till självförtroendet med tre pallplatser i nivån under världscupen.

Kritik mot Stina

Den fjärde säsongen som skidskytt må ha varit jobbig och svenskan har fått utstå hård kritik. Men just nu ser Stina ljust på sin framtid.
– Just nu tycker jag att det är så jäkla kul att få vara iväg och att få tävla på IBU-cupen, för det är skidskytte jag tycker är kul och att få bedriva den med den känslan jag har i kroppen nu kontra den jag hade i början (av säsongen) är så mycket roligare, säger hon i en intervju med SVT Sport.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Stina Nilsson, skidskytte
231126 Stina Nilsson Of Sweden after the women’s 15 km individual during the IBU World Cup on November 26, 2023 in Östersund. Photo: Johan Axelsson / BILDBYRÅN / COP 245 / PA0695

Det har snart gått fyra år sedan Nilsson gjorde det uppmärksammade bytet från längdskidåkning, där hon var en av världens bästa sprintåkare. Till att börja om helt inom den – för henne – nya sporten skidskytte.

Nilsson ångrar

Redan under debutsäsongen fick hon göra debut på världscupen. Men nu ångrar hon sitt avgörande beslut med skidskyttet med sina första ord efter att återigen ha blivit petad från skidskytte-VM.
– Det känns kanske som att när jag började i skidskytte så hoppade jag över ett viktigt steg i min karriär. Jag åkte lite IBU-cup men var inte i närheten av pallplats, men åkte ganska tidigt världscup, erkänner Stina för tv-kanalen.
– Jag tror att för min del så är det jättevärdefullt att ta det här steget, för att få chansen att tävla och chansen att ta pallplatser. Det är en fas som är väldigt rolig också. Men det är klart att jag vill framåt och åka på världscupen, men de gör det så pass bra där att det är svårt att slå sig in. Jag kan bara påverka min egen situation och min egen åkning samt skytte. Bara göra det jobbet som krävs där och förhoppningsvis få chansen längre fram när tiden ges.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Stina Nilsson, skidskytte
221026 I denna handout-bild från Svenska Skidskytteförbundet ses Sveriges Stina Nilsson posera för ett porträtt den 26 oktober 2022 i Idre. Foto: Per Danielsson / Svenska Skidskytteförbundet / Handout / BILDBYRÅN

Stina Nilsson ska nu kämpa för att återvända till världscupen och då för att stanna. För hon ser inte slutet på sin skidskyttesatsning, trots de tuffa motgångarna
– Nej, jag tror inte det. Jag tror att jag tycker att det är så pass kul och att jag tycker att jag fortfarande utvecklas på ett sätt som gör att jag tycker att det är väldigt kul att fortsätta, säger hon i intervjun.

LÄS MER: Stina Nilsson slår tillbaka mot Wolfgang Pichler – första orden efter stora kritiken mot henne: ”Vad den personen säger…”

Istället för skidskytte-VM får 30-åringen ställa in sig på skidskytte-EM framöver, där hon även tävlade förra året och bärgade medalj.

Vad tycker du om Stina Nilssons karriär som skidskytt? Dela artikeln och säg din åsikt!

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev