Det gör ont i hjärtat att se Tony Rickardsson lämna Mästarnas mästare – en av våra största hjältar förtjänar så mycket mer

Vi har nog alla sett den här dagen komma.
Men nog trodde man inte att det skulle ske på det här sättet.
Tack för den här tiden i ”Mästarnas mästare”, Tony Rickardsson!

Det här är en kommentar. Åsikterna är skribentens egna.

Han är en av våra mest folkkära idrottare genom tiderna och Tony Rickardsson blev snabbt en riktig tittarfavorit i SVT:s hyllade tv-program ”Mästarnas mästare”. Inte bara hos de miljontals svenskar hemma i tv-soffan utan även de andra deltagarna har talat varmt om ”Pappa Tony”.

Glädjespridaren Tony

53-åringen har beskrivits som ”glädjespridaren” under programmets gång och hans varma personlighet har verkligen gått rakt igenom tv-rutan. Rickardsson har visat alla ännu en gång vilken fin och rolig människa han är och på middagarna har han hållit låda med sina många historier från livet som speedwayåkare.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Tony Rickardsson, Mästarnas mästare
Det blev ingen tredje raka seger i nattduellen för Tony Rickardsson. FOTO: SVT

Men på tävlingarna har Tony Rickardsson faktiskt inte haft en enda suck. De andra deltagarna har varit alldeles för bra och framförallt alldeles för unga för en gammal räv som avslutade sin idrottskarriär 2006.

Giganten Rickardsson

Det enda som Tony haft kontroll över har varit nattduellen, där har han varit en gigant. En kobra att frukta. Vilket både Johanna Ahlm och Anna Wijk har fått uppleva på nära håll.

Men i kväll var det tekningskungen Joel Lundqvist som stod på den andra sidan av ljusstavarna.
– Jag är nervös. Man är ju spänd. Att få möta Tony känns väldigt speciellt, en väldigt stor idrottsman som jag själv följt under min uppväxt. Det är stort att få möta honom, erkänner Joel i SVT innan dramat går igång.

Lämnar ”Mästarnas”

Oj, vad det blir spännande! När Tony vinner första ronden komfortabelt och sedan lyckas ta fel stav när Joel utjämnar till 1-1. När nattduellen sedan går till ”sudden death” går det att ta på nervositeten.
”Man vågar knappt att blinka”, säger en tydligt omskakad Joel.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Tony Rickardsson, Mästarnas mästare
Tony Rickardsson tvingas slutligen lämna Mästarnas Mästare. FOTO: SVT

Det gör sedan ont i hjärtat när allt avgörs och det står klart att Tony Rickardsson tvingas lämna Mästarnas mästares på det allra värsta sättet.
– Jag trodde det skulle vara omöjligt att ta Tony i en nattduell, säger en lättad Joel Lundqvist.
– Jag har nog underskattat motståndet. Jag förstod att det skulle bli tufft men jag trodde ändå jag skulle hänga med lite bättre. Men de här var helt brutalt duktiga, så jag försökte göra den här nattduellen till min. Det har varit jätte-jättekul att vara här, säger Tony Rickardsson när han får summera sin insats i programmet.

LÄS MER: Tony Rickardsson säger det som alla tänker efter Jimmy Samuelssons tårar i Mästarnas mästare: ”Jag är helt chockad”

Tv-tittarna lämnas nu med en klump i magen på grund av att det tog programledaren Micke Leijnegard och SVT hela 15 år att lyckas övertala speedwayikonen att vara med i Mästarnas mästare. Och årets säsong kommer inte alls bli densamma utan Rickardsson i huset eller vid middagsbordet men den stora frågan är om det kommer att dröja 15 år till innan vi får se Tony i ett tv-program igen.

Det gör i alla fall mig väldigt orolig.
– Det har varit en ofantligt stor ära att få ha med dig. Tack Tony!, säger SVT-programledaren och det är ord som alla sannerligen kan skriva under på.

Vad tycker du om kvällens avsnitt av Mästarnas mästare? Dela artikeln och säg din åsikt!

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev