Chockbeskedet: Svenska friidrottsstjärnan lägger ned hela karriären – berättar varför

.

Det här kom väldigt oväntat.
Men svenske längdhoppsstjärnan Michel Tornéus lägger ned karriären.
Nu berättar den förre EM-guldmedaljören varför.

Under tisdagsmorgonen kom beskedet som förvånade de flesta. Längdhoppsstjärnan Michel Tornéus har bestämt sig för att lägga ned karriären helt och hållet.

Tornéus lägger av

33-åringen skriver på Instagram om avskedet och att det bara blir tre tävlingar till innan karriären är helt över.
”Friidrott har varit min värld sedan jag var sex år gammal men jag har nu beslutat att 2019 blir min sista säsong. Det är dags för mig att göra något nytt, vad det är vet jag inte riktigt än”, skriver Tornéus i sitt farväl.

Michel Tornéus, längdhopp
170805 Sveriges Michel Torneus tackar publiken efter sitt sista hopp i finalen i längdhopp under dag två av friidrotts-VM den 5 augusti 2017 i London.
Foto: Joel Marklund / BILDBYRÅN / kod JM / 87509

Längdhopparen väljer att avstå VM i Qatar i sluter av september och avslutar karriären med SM i Karlstad i slutet av augusti. Då kan svensken ta sitt fjortonde SM-guld i längdhopp.
”Jag känner mig väldigt nöjd med min karriär, jag har rest runt om i världen, lärt känna otroligt många fina människor och inte minst av allt så har jag fått göra det jag älskar mest av allt”, skriver han på Instagram.

Har vunnit EM-guld

Därmed tar karriären slut som 33-åringen. På meritlistan hittar vi guld i inomhus-EM, totalt 3 EM-silver, 1 VM-brons samt 1 EM-brons.

Michel Tornéus, längdhopp
190204 Michel Tornéus, Hammarby IF efter tävlan i längdhopp under inomhustävlingen Spåret 100 GP i friidrott den 4 februari 2019 i Stockholm.
Foto: Andreas Sandström / BILDBYRÅN / Cop 104

Hans allra längsta hopp hittills under karriären är det personliga rekordet på 8,44.

View this post on Instagram

Har du hört uttrycket ”Avsluta på topp”? Vad betyder egentligen det? För mig personligen så känner jag mig väldigt nöjd med min karriär, jag har rest runt om i världen, lärt känna otroligt många fina människor och inte minst av allt så jag har fått göra det jag älskar mest av allt. Friidrott har varit min värld sen jag var 6 år gammal men jag har nu beslutat att 2019 blir min sista säsong. Det är dags för mig att göra något nytt, vad det är vet jag inte riktigt än. Det finns 10 000 personer jag vill tacka. Allt ifrån föräldrar som lät mig åka med i bilen till tävlingar, ledare, vänner, kollegor i det ovala kontoret, fysio teamet, fans, managers, sponsorer & dom två viktigaste av alla: Min familj och @oscargidewall. Från botten av mitt hjärta Ett stort tack! Mina avslutande tävlingar: 16 Augusti: Göteborgs GP 26 Augusti: Finnkampen 1 September: SM #AirMicho

A post shared by Michel Torneus (@micheltorneus) on

LÄS MER: Boxningslegendaren död – blev 55 år gammal: ”En av de största”

Nya dopingskandalen med råttgift(!) som får hela friidrottsvärlden att häpna: ”Dör av det”