Chockbeskedet om Arne Hegerfors – folkkära tv-profilen akut till sjukhus: ”Han har varit dålig”

Arne Hegerfors tvingades till sjukhus.
Den folkkäre kommentatorn drabbades av hjärtsvikt.
– Det är ett mirakel att jag klarat mig, säger Hegerfors till Expressen.

Arne Hegerfors är en av de största inom svensk tv-historia. Utbildad till sportjournalist har Arne agerat både programledare och sportkommentator, där det senare nog är det han är mest känd för.

Hegerfors insjuknad

Hegerfors har kommenterat alla möjliga sporter och jobbade på SVT i hela 43 år. Han växte fram till en mycket uppskattad och folkkär tv-profil. 1992 belönades han med Stora journalistpriset och 2008 fick Arne Kristallens hederpris.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Arne Hegerfors, Idrottsgalan
170116 Arne Hegerfors under Idrottsgalan den 16 januari 2017 i Stockholm. Foto: Andreas L Eriksson / Bildbyrån / kod AE / Cop 106

Efter SVT jobbade Hegerfors för Canal+, men slutade på kanalen 2012 på grund av sviktande hälsa och gick i pension. Sedan dess har profilen hållit sig borta från rampljuset, tillsammans med sin fru Kerstin Hegerfors.

LÄS MER: Arne Hegerfors oförglömliga minne – när ”Blåvitt” rånades på Bragdguldet och svarade helt klockrent

Nu kommer nyheten att 81-åringen spenderat de senaste tre veckorna på sjukhus. Arne smittades av covid-19 och drabbades av hjärtsvikt.
– Det var inget vidare med mig. Men så mycket mer minns jag inte, säger Hegerfors till Expressen.

Hemma för jul

Den tidigare kommentatorn berättar att han och Kerstin spenderade en underbar sommar på landet där han fick hålla sig frisk. Men för tre veckor sedan blev han alltså sjuk.
– Det är ju ett mirakel att jag klarat mig trots att jag drabbats av alla sjukdomar. Jag har haft tur att läkarvetenskapen gått framåt och räddat mig, men den största anledningen till att jag mår så bra som jag gör i dag är förstås Kerstin. Hon gör allt för mig, säger Arne.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Arne Hegerfors, Idrottsgalan
230116 Anders Parmström och Arne Hegerfors under Idrottsgalan den 16 januari 2023 i Stockholm. Foto: Emma Wallskog / BILDBYRÅN / COP 320 / JL0334

Hegerfors har nu lämnat sjukhuset och ska få fira jul hemma i lägenheten i Stockholm.
– Han var riktigt dålig. Arne är starkare nu än tidigare, men han är fortfarande medtagen efter sin sjukdom, säger Kerstin till kvällstidningen.

LÄS MER: Arne Hegerfors tuffa bekännelse efter alla år – tv-profilens beslut ändrade allt: ”Har skuldkänslor”

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev