Arne Hegerfors tuffa bekännelse efter alla år – tv-profilens beslut ändrade allt: ”Har skuldkänslor”

Arne Hegerfors är en av våra mest erfarna och främsta sportkommentatorer.
Men det finns också en baksida med att jobba på sättet som han gjort i alla år – nämligen att familjen riskerar att bli lidande.
– Jag kanske skulle ha struntat i min karriär, säger Hegerfors.

Arne Hegerfors, 80, har en lång och framgångsrik karriär som sportkommentator bakom sig. Redan 1969 började han kommentera sport för Sveriges Televisions räkning, och där blev han kvar i hela 43 år. Under åren har han bland mycket annat kommenterat åtskilliga fotbollsmästerskap, ishockeyturneringar och olympiska spel. År 1992 vann han dessutom Stora journalistpriset.

Arnes bekännelse

Men bara för att man är en framgångsrik och hyllad kommentator så behöver lite inte vara helt problemfritt. I programmet ”4 stjärnors middag” på Discovery berättar Arne Hegerfors om hur familjen blivit lidande på grund av hans arbete och hans karriär.
– Det är ingen större tvekan om att mitt äldsta barn Susanna blev väldigt lidande av det, säger Hegerfors i programmet.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Arne Hegerfors har även två yngre barn från ett senare äktenskap som han fått i en mer mogen ålder, som han själv beskriver det.
– Det andra giftermålet där jag gifte mig i en mer mogen ålder och har fått två barn, de har fått mycket mer av mig. Susanna har känt sig utanför och känt lite som att hon inte tillhör familjen.

LÄS MER: När Zlatan fick en oväntad present av megastjärnan – och svarade på det mest brutala sättet: ”Vilken boss!”

”Har skuldkänslor”

Hegerfors berättar även att det är något som han har skuldkänslor över.
– Det har jag skuldkänslor över. Jag kanske skulle ha struntat i min karriär och ägnat mig åt mitt barn istället, men frågan är vad som hade varit bäst. För henne hade det nog varit bättre, men för min egen del hade det nog inte varit särskilt bra.

Artikeln fortsätter efter bilden.

FOTO: Youtube

Hegerfors hade fått sitt drömjobb, som helt enkelt blev omöjligt att tacka nej till.
– Mitt livs dröm gick ju i uppfyllelse när jag fick börja på TV-sporten, det var ju precis allt jag ville göra, säger han.

LÄS MER: När Peter Forsberg uppfann sitt karakteristika vapen – och använde ryss som försökskanin: ”Blev förbannad”

Se videon:

FOTO: Youtube