Charlotte Kallas nya, häftiga uppdrag – avslöjar nu stora satsningen: ”Folk kommer tänka: ’Vafan?’”

Charlotte Kallas nya, häftiga uppdrag – avslöjar nu stora satsningen: ”Folk kommer tänka: ’Vafan?’”

Charlotte Kalla har precis gjort succé i Let’s Dance.
Nu avslöjar hon en ny, stor satsning.
– Jag tror att det kommer att vara lite: ”Vafan?”, säger hon.

Ett år har gått sedan Charlotte Kalla meddelade att karriären är över. Under åren har skidikonen ständigt varit en av Sveriges mest omtyckta idrottare, med en meritlista som få svenska vinteridrottare i historien kan matcha. 

Nya satsningen

Sedan Charlotte Kallas avsked från längdskidorna har hon dock inte försvunnit helt. Nyligen har Kalla gjort braksuccé i Let’s Dance, där hon som höggravid tog sig hela vägen till en topp tre-plats. Men redan nu avslöjar Kalla sina kommande planer, och en ny storsatsning som landar i höst.

Charlotte Kalla, skidor
200804 Charlotte Kalla, Piteå elit SK, poserar för ett porträtt under en presskonferens med svenska längdlandslaget den 4 augusti 2020 i Torsby. Foto: Fredrik Karlsson / BILDBYRÅN / COP 185 / FK0008

2017 så släppte Charlotte Kalla en bok vid namn ”Charlotte Kalla – styrka teknik och pannben”. Den handlade om tips för nyfikna på längdskidåkning. Men i höst släpper Kalla ytterligare en bok, den här gången en självbiografi, med fokus på Kalla och hennes otroliga karriär.

– Det är något som jag har funderat på under karriären, att skriva en självbiografi, säger Kalla till TT.

LÄS MER: 5 okända detaljer som du inte alls visste om svenska skidikonen Charlotte Kalla

“Kommer vara: ’Vafan?’”

Charlotte Kalla berättar att det varit en känslosam process att få fram boken, som skrivs tillsammans med den mångårige DN-journalisten Johan Esk.

– Jag hade som mål när vi började skriva att det ska vara en bok som känns, som jag knappt törs ge ut. Och när jag har fått läsa de grova texterna nu så har det varit jättemycket känslor. Det har varit läskigt också. Men jag har blivit så himla glad över hur fint han har lyft fram det, för den är ändå skriven i jag-form.

Charlotte Kalla, skidor
220327 Charlotte Kalla jublar efter vinsten i damernas stafett under dag 5 av SM-veckan den 27 mars 2022 i Piteå. Foto: Maxim Thore / BILDBYRÅN / kod MT / MT0357

Charlotte Kalla har värdesatt integritet om händelser inom sporten under den aktiva karriären, men i den kommande boken lovar hon ”några bomber”. 

– Jag tror att det kommer att vara lite: ”Vafan? Det här visste jag inte.”

LÄS MER: Charlotte Kalla avslöjar stora rädslan för bebisen mitt i Let’s Dance-finalen: ”Jag blev väldigt chockad”