5 okända detaljer som du inte alls visste om svenska skidikonen Charlotte Kalla

5 okända detaljer som du inte alls visste om svenska skidikonen Charlotte Kalla

Charlotte Kalla är en av svensk idrotts stora hjältar.
Det vet nästan varenda person vid det här laget.
Men här kommer fem okända detaljer som du nog inte visste om.

Det riktig stora internationella genombrottet kom 2008 när Charlotte Kalla överraskade alla och vann totalsegern i Tour de Ski. En oförglömlig idrottsprestation som satte igång en makalös skidkarriären.

Kallas karriär

Sedan dess har svenskan från Tärendö bjudit svenska folket på många fantastiska idrottsögonblick genom åren. Hon har vunnit en hel drös av OS-, VM- och SM-guld under den fantastiska karriären som tog slut förra året.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Charlotte Kalla, skidor
150228 Charlotte Kalla, Sverige, med hela sin medaljskörd från VM. Ett silver, två brons och ett guld, efter medaljceremonin för damernas 30 km masstart under skid-VM den 28 februari 2015 i Falun. Foto: Nils Jakobsson / BILDBYRÅN / kod NJ / 74082

Sedan dess har vi fått följa Charlotte varje vecka i TV4-programmet ”Let’s Dance” där hon gick hela vägen till finalen och slutade på andraplats. Men det finns också en hel del som de flesta inte vet om skidhjälten Kalla och här kommer 5 okända detaljer om hennes liv, enligt nöjessajten Allas.

LÄS MER: Charlotte Kalla avslöjar stora rädslan för bebisen mitt i Let’s Dance-finalen: ”Jag blev väldigt chockad”

Charlottes familj

• Charlotte Kalla är den äldsta systern av tre i familjen Kalla från Norrbotten och alla barnens namn börjar på bokstaven c. Föräldrarna Per-Erik Kalla och Lena Kalla fick döttrarna Christelle Kalla, född 1991, Cecilia Kalla, född 1989, och Charlotte, född 1987.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Charlotte Kalla, skidor
230318 Charlotte Kalla poserar för porträtt efter tv-programmet Let’s Dance den 18 mars 2023 i Stockholm. Foto: Meli Petersson Ellafi / BILDBYRÅN / COP 162 / MP0048

• Längdskidor var faktiskt inte hennes första sport. Utan det var basket i ung ålder men där var hon inte särskilt bra.
– Nej, verkligen inte! Jag var mer ett energiknippe som var överallt och ingenstans. Min styrka var konditionen, jag hade ingen talang för bollar, har hon sagt i en intervju med Radiosporten.

LÄS MER: Charlotte Kallas oväntade avslöjande som gravid – erkänner vad hon avskyr mest: ”Det är det värsta”

Olika smeknamn

• Charlotte har två olika smeknamn, ett som bara familjen använder och ett annat som används inom skidsporten.
– Hemma i Tärendö bland mina släktingar brukar jag bli kallad för ”Lotta”. I laget brukar jag ofta bli kallad för ”C.K”, så det är lite olika beroende på var jag befinner mig, i vilket sammanhang, berättade hon i en intervju redan 2017.

• Hon har haft det kanske mest oväntade djuret som husdjur under uppväxten i barndomshemmet.
– Jag har haft råttor. Det var mina yngre systrar som önskade sig det i julklapp. Så på julaftonsmorgon stod där en bur med tre hanar, trodde mamma. Men det var tre gravida honor! Så det var mycket råttor där ett tag, har Charlotte erkänt.

• Charlotte Kalla skrev historia i Let’s Dance-sammanhang under årets medverkan i TV4-programmet. Då hon blev den första deltagaren någonsin att tävla som gravid, varken i Sverige eller i någon annan internationell upplaga har det tidigare hänt.

Vad är din ärliga åsikt om Charlotte Kalla? Dela artikeln och säg vad du tycker!