Charlotte Kallas oväntade avslöjande som gravid – erkänner vad hon avskyr mest: "Det är det värsta"

Charlotte Kallas oväntade avslöjande som gravid – erkänner vad hon avskyr mest: ”Det är det värsta”

Charlotte Kalla är verkligen en av svensk längdskidåknings stora hjältar.
Men snart väntar ett helt nytt äventyr för 35-åringen – som mamma.
– Det är så svårt att veta vad som väntar, erkänner Kalla för sajten Motherhood.

Under hela 16 år tillhörde Charlotte Kalla den yppersta världseliten inom längdskidåkning. Hon mäktade med otroliga tre OS-guld, tre VM-guld, totalt 22 mästerskapsmedaljer och 37 SM-guld under den framgångsrika karriären.

Kallas karriär

35-åringen är sannerligen en av svensk skidsports största hjältar genom tiderna och en av de absolut populäraste. Men våren 2022 tog den succéartade idrottskarriären slut när Kalla valde att lägga skidorna på den berömda hyllan för gott.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Charlotte Kalla, skidor
200804 Charlotte Kalla, Piteå elit SK, poserar för ett porträtt under en presskonferens med svenska längdlandslaget den 4 augusti 2020 i Torsby. Foto: Fredrik Karlsson / BILDBYRÅN / COP 185 / FK0008

Därmed gick hon in i en helt ny fas av sitt liv, nämligen den vanliga vardagen som alla andra svenskar lever. Men i stället för en lugn och stillsam tid efter idrottskarriären hittade Charlotte nya utmaningar direkt.

LÄS MER: Skidikonen Charlotte Kallas starka bekännelse – erkänner nu stora oron under graviditeten

Charlotte gravid

Redan på hösten började skidhjälten plugga på Mittuniversitetet i Sundsvall och senaste veckorna har vi fått se Charlotte Kalla dansa i populära TV4-programmet ”Let’s Dance”. Och nyligen kom det stora glädjebeskedet att hon är gravid och ska bli mamma för första gången i livet.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Charlotte Kalla, skidor
230116 Charlotte Kalla med pojkvän Fredrik Karström under Idrottsgalan den 16 januari 2023 i Stockholm. Foto: Jesper Zerman / BILDBYRÅN / COP 234 / JL0334

Tillsammans med sambon Fredrik väntar de på barnet som ska inom några månader. Nu öppnar Kalla upp om hur det är att vara gravid och ger nya detaljer om kommande barnet.
– Ja, vi vet att det blir en sommarbebis och vi har tagit reda på könet, dock är det något vi håller för oss själva. Vi har inte landat i något namn än, vi tycker det är svårt att veta innan bebisen är här. Men vi har börjat skriva namnlistor, säger hon i en intervju med sajten Motherhood.

LÄS MER: Charlotte Kallas ärliga ord om relationen till värsta rivalen Therese Johaug – när båda nu ska bli mammor

”Är det värsta”

Vid sidan av glädjen finns där också en tydlig oro i Charlottes huvud och hjärta.
– Jag hoppas barnet kommer vara friskt, det är den största oron just nu. Men också om allt kommer gå bra framåt. Det är så svårt att veta vad som väntar. Det är ju första gången jag går igenom en graviditet, jag vet ju inte hur jag kommer må fortsatt och så, erkänner hon i intervjun.

Sedan får 35-åringen också en mer privat fråga om hon känner av några ”cravings” som gravid kvinnor brukar få. Då kommer Kalla med ett oväntat avslöjande om sin graividitet.
– Nej men jag har ju inte det, haha! Jag vet mer vad jag inte tycker om. En sak som jag känner obehag för är vissa dofter, så som tuggummi, skräpmat eller bakisandedräkt. Det är det värsta. Så visst, luktsinnet är mer skärpt, säger hon till mammasajten.

Vi älskar all lycka till Charlotte Kallas kommande förlossning. Dela artikeln och säg några stöttande ord!