Skidikonen Charlotte Kallas starka bekännelse – erkänner nu stora oron under graviditeten

Skidikonen Charlotte Kallas starka bekännelse – erkänner nu stora oron under graviditeten

Hon är en av våra största skidhjältar någonsin.
Nu väntar ett helt nytt liv för Charlotte Kalla – som mamma.
35-åringen erkänner nu den stora oron under graviditeten.

Så många gånger som Charlotte Kalla överträffat alla förväntningar och skänkt så mycket glädje till svenska folket under vintermånaderna. Hon är en av våra största skidhjältar någonsin och kan se tillbaka till en mycket framgångsrik karriär i spåren.

Kallas karriär

Hon vann allt som gick att vinna med OS-guld, VM-guld och totalseger i Tour de Ski under karriären. Men förra året valde hon att lägga skidorna på hyllan för gott och starta ett helt nytt kapitel i livet som pensionerad skidåkare.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Charlotte Kalla, skidor
230116 Charlotte Kalla med pojkvän Fredrik Karström under Idrottsgalan den 16 januari 2023 i Stockholm. Foto: Jesper Zerman / BILDBYRÅN / COP 234 / JL0334

Just nu får vi följa Kalla med dansskor på som en av deltagarna i TV4-programmet ”Let’s Dance”. Men vid sidan av tv-kamerorna växer ett helt nytt liv inuti henne.

LÄS MER: Charlotte Kallas ärliga ord om relationen till värsta rivalen Therese Johaug – när båda nu ska bli mammor

Gravidlyckan

Det var i februari som Charlotte offentliggjorde att hon och sambon väntar barn tillsammans. Skidikonen ska bli mamma för första gången och öppnar nu upp om känslorna inför det.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Charlotte Kalla, skidor
180517 Charlotte Kalla under en intervju med Göteborgs Posten den 17 maj 2018 i Göteborg. Foto: MATHIAS BERGELD / BILDBYRÅN / Cop 200

35-åringen beskriver graviditeten som en dröm som går i uppfyllelse.
– Jag har aldrig tagit för givet att jag ska bli mamma. Det är viktigt att det pratas mer kring det här tabut, att det inte är en självklarhet för alla att kunna bli föräldrar. Det kan ju finnas både en psykisk och fysisk belastning bakom, men ibland hittar man kanske inte svaret där heller, säger hon i en intervju med Amelia.

LÄS MER: Nya bilden på VM-drottningen Ebba Andersson – och fräcka skämtet till pojkvännen Gustaf

Tydliga oron

Kalla erkänner att på grund av skidkarriären så kom en hel del oroliga tankar i samband med att paret bestämde sig för att skaffa barn.
– För mig var det inte självklart att det skulle gå, eftersom jag har haft oregelbunden mens under skidkarriären. Det upphörde inte när jag slutade med skidåkningen. Nej, det har behövts tålamod för att bli gravid, berättar Charlotte.

När väl beskedet blev verklighet att hon var gravid så kom det som en oerhört glad överraskning.
– Ja, det gjorde den. Trots att mensen inte dök upp trodde jag inte att det var på riktigt. Det var svårt att ta in att jag verkligen var gravid för jag kände inga klassiska gravidsympton, säger hon i en intervju med Motherhood.

Men där fanns också en tydlig oro mitt i den stora lyckan över att bli föräldrar. Det erkänner nu Charlotte Kalla och öppnar upp om de tuffa tankarna som uppstod.
– Om vi skulle få behålla barnet. Det var liksom svårt att våga hoppas för mycket, berättar hon.

Är Charlotte Kalla en av svensk skidsports största någonsin? Dela artikeln och säg din åsikt!