Charlotte Kalla avslöjar stora rädslan för bebisen mitt i Let’s Dance-finalen: ”Jag blev väldigt chockad”

Finalen av ”Let’s Dance” blev oväntat dramatisk för Charlotte Kalla.
Nu öppnar skidlegendaren upp om den stora rädslan för bebisen i magen.
– Jag tyckte det var obehagligt, berättar hon för P4 Norrbotten.

Hon är en av svensk skidsports allra största hjältar genom tiderna efter en hel drös av OS-, VM- och SM-guld genom åren. Vi kommer aldrig att glömma vad giganten Charlotte Kalla gjort för svensk idrott i spåren med alla oförglömliga ögonblick.

Dramatisk final

Men sedan förra året är skidkarriären avslutad och senaste tiden har vi fått stifta ny bekantskap med dansaren Charlotte Kalla. Förutsättningarna har inte varit de lättaste med en gravid mage men 35-åringen har verkligen kämpat och överträffat mångas förväntningar i TV4-programmet ”Let’s Dance”.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Charlotte Kalla, Let's Dance
230318 Tobias Karlsson och Charlotte Kalla under tv-programmet Let’s Dance den 18 mars 2023 i Stockholm. Foto: Meli Petersson Ellafi / BILDBYRÅN / COP 162 / MP0048

Hon har genomlidit många tuffa träningstimmar och även hårda ord från jurymedlemmen Tony Irving för att ta sig hela vägen till final i det populära tv-programmet. Tyvärr blev det andraplats för Kalla och dansaren Tobias Karlsson till slut efter en högdramatisk final på lördagskvällen.

LÄS MER: Frida Karlsson avslöjar nu helt okända bakslaget – mardröm mitt under lyxresan: ”Jag trodde det var över”

Kallas rädsla

Skidlegendaren, med den stora vinnarskallen, var först rejält besviken men några dagar efteråt kan hon känna stolthet.
– Bara en stund senare när jag fick lite perspektiv till det hela så är jag så himla nöjd med den resa jag har fått göra, säger hon i en intervju med P4 Norrbotten.
– Det var jobbigt där i början när just jurybedömningarna var väldigt hårda, eller framförallt från Tonys sida.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Charlotte Kalla, Let's Dance
220326 Charlotte Kalla poserar för ett porträtt vid en intervju under SM-veckan den 23 mars 2022 i Piteå. Foto: Maxim Thore / BILDBYRÅN / kod MT / MT0347

Charlotte Kalla var mitt inne i det kaos som uppstod när miljöaktivister stormade in på golvet mitt under finaldansen. Nu berättar hon med ärliga ord om sina känslor under dramat och att hon absolut inte var förberedd på något sånt här i direktsänd tv.
– Nä, det fanns inte på kartan. Verkligen inte. Jag blev väldigt chockad. Men också väldigt målmedveten att de inte ska få förstöra min final, berättar Charlotte i intervjun.

LÄS MER: Jonna Sundling bryter tystnaden om utbrytarna i landslaget – och ärliga orden om sig själv

Med några dagars distans till finaldramat öppnar Kalla också upp om den stora rädslan som kände efteråt. När det kommer till bebisen som hon bär i magen och vad som faktiskt hade kunnat hända under Let’s Dance-finalen.
– Jag tyckte det var obehagligt i efterhand när jag kom hem sent på natten och började tänka på vad som hänt om de hade rusat in i mig. För de hade väl inte koll på hur vi rörde oss på dansgolvet. I fall jag hade kolliderat med dem oväntat nog så hade jag nog inte kunnat parera mot dem och det hade kunnat orsaka ett trauma mot magen. Det är jag så himla rädd för, säger hon till radiokanalen.

Vad tycker du om Charlotte Kallas insats i Let’s Dance? Dela artikeln och säg din åsikt!