Bianca Salming öppnar upp om att sluta – berättar om känslorna: "Så arg att jag slår i väggen"

Bianca Salming öppnar upp om att sluta – berättar om känslorna: ”Så arg att jag slår i väggen”

.

Bianca Salming har gjort en kometkarriär inom sjukamp.
Men nu berättar 20-åringen om tankarna på att sluta.
– Tankarna om att sluta med sjukampen finns där, säger hon till SportExpressen.

20-åriga Bianca Salming har verkligen blivit ett namn att hålla koll på i friidrottsvärlden. Den legendariska hockeyprofilen Börje Salmings dotter är Sveriges stora hopp inom sjukamp men också en riktig fena på just höjdhopp.

Salming om framtiden

Hittills har det blivit 2 SM-guld i sjukamp utomhus, 3 SM-guld i sjukamp inomhus och även ett SM-silver i höjdhopp inomhus. Dessutom har hon imponerat rejält i internationella ungdomstävlingar.

Karriären är verkligen på gång och just nu laddar unga Salming för ännu en utomhussäsong med nya, högt uppsatta mål. Det är även det sista året som hon får tävla som junior.

Först och främst är fokuset på U23-VM hemma i Sverige i sommar. Och sedan siktar 20-åringen även på VM i Doha, Qatar, i september. Men samtidigt finns där även oroliga tankar i hennes huvud.

Bianca Salming
190228 Bianca Salming of Sweden poses for a portrait during a press event ahead of the European Athletics Indoor Championships on February 28, 2019 in Glasgow.
Photo: Vegard Wivestad Grøtt / BILDBYRÅN / kod VG / 170300

Tankar om att lägga av

Senaste säsongen blev jobbig för Bianca som drogs med en del skadebekymmer och hon tvingades även bryta i sjukampen under utomhus-EM i Berlin. Problem som verkligen fått henne att fundera över framtiden.

Det har väckts tankar om att lägga ned sjukampskarriären i förtid.
– Jag har fortfarande känningar i foten och har haft en hel del ont den senaste tiden. Tankarna om att sluta med sjukampen och bara köra höjdhopp finns där, säger hon i en intervju med SportExpressen.
– Det är egentligen inget som jag har diskuterat med min tränare, men med tanke på skadan så blir jag så himla frustrerad.

Bianca Salming
180809 Bianca Salming of Sweden competes in the women’s decathlon final during the European Athletics Championships on August 9, 2018 in Berlin.
Photo: Vegard Wivestad Grøtt / BILDBYRÅN / kod VG / 170199

”Jag kan bli så arg…”

I sin frustration kan Salming till och med gå så långt som att det svartnar när ilskan tar över och en knytnäve flyger i väggen.
– När det gör ont så kan jag bli så arg att jag slår in i en vägg och bara skriker ”varför blir det inte bra?” Och det är smärtan som gör att jag överväger att byta till bara höjdhopp. Samtidigt känns det fel att sluta med mångkampen också och ge upp till exempel kastgrenar som jag är bra på, säger hon till kvällstidningen.

Vad gäller att byta över helt till höjdhopp så har Salming just nu 1,92 m i personbästa. För att kunna kvala in till senior-VM i Doha krävs 1,94 m.

LÄS MER: Börje Salming ryter ifrån – efter starka bilderna: ”Vad fan är det för fel?”

När Tony Rickardsson chockade ALLA med tidernas fräckaste omkörning: ”Helt osannolikt!”