Bianca Salming avslöjar sanningen om kärleken – och varför hon hållit pojkvännen hemlig: ”Är från pappa”

Bianca Salming har hittat kärleken.
Men först nu vågar hon berätta vem det är.
– Man vill inte säga det högt, men jag måste säga det, säger hon i tv-programmet ”Carina Bergfeldt”.

Nyligen gästade friidrottaren Bianca Salming SVT-programmet ”Carina Bergfeldt” för att dels prata om den stora sorgen efter pappa Börje Salmings död. Men även för att öppna om den stora kärleken i hennes liv.

Biancas kärlek

24-åringen har tidigare hemlighållit pojkvännen som varit tillsammans med i drygt ett år. Och som funnits där för henne under den tuffa tiden efter pappans bortgång.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Bianca Salming, friidrott
220818 Bianca Salming of Sweden after competing in women’s heptathlon 800 meter during day 8 of the European Championships on August 18, 2022 in Munich. Photo: Mathias Bergeld / BILDBYRÅN / kod MB / VG0337

Men först nu vågar Bianca komma ut med att han heter Tobias Lindberg och offentliggöra att han spelar hockey, precis som hennes pappa. Det var just därför hon väntade så länge med att berätta det, se bilden här nedanför.
– Man vill inte säga det högt, men jag måste säga det. Jag har hört om teorin att man går på någon som är lik sin pappa eller bror. Det kanske är något sådant där att det känns tryggt och bra, säger hon i tv-programmet.

LÄS MER: Bianca Salming avslöjar pappa Börjes sista gåva till henne – vackra gesten: ”Det var inget för honom”

”Fördomarna”

Salming erkänner också för programledaren Carina Bergfeldt att hon haft mycket fördomar om att dejta just hockeyspelare.
– Det vill jag heller inte säga högt, men jag har haft mina fördomar mot just hockeyspelare att de är på ett visst sätt. Att de är ”douche”. Om jag skulle rekommendera någon annan, så hade jag sagt att inte gå på hockeyspelare. Men nu sitter jag här, jag har gjort det själv och det har gått väldigt bra, erkänner hon i intervjun.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Bianca Salming, friidrott
210827 Bianca Salming, Turebergs FK, på prisutdelningen för damernas spjut under dag 1 av Friidrotts-SM den 27 augusti 2021 i Borås. Foto: Mathias Bergeld / BILDBYRÅN / COP 200 / MB0223

Pojkvännen Tobias, se bilden här nedanför, spelar just nu i den tjeckiska ligan, men har tidigare spelat för svenska lag som Djurgården, Timrå och Södertälje. Samt ett visst kanadensiskt lag vid namn Toronto Maple Leafs, som låter så oerhört bekant för en med Salming som efternamn.

LÄS MER: Oväntade supporterilskan mot Brynäs fina hyllning till Börje Salming – sågar nu beslutet: ”Stort övertramp”

Att Bianca Salming har haft fördomar om just hockeyspelare kommer inte som något större överraskning då hon vuxit upp med en av svensk hockeys absolut största profiler. Under sin uppväxt har hon ständigt varit omgiven av hockeyspelare.
– Då vet man också hur de kan vara, jag har hört skräckhistorier. Jag kan inte säga att det är från pappa, men det kanske är så, säger hon i tv-programmet.

Se bilden: