Beskedet om Sarah Sjöström och Mondo ger varenda svensk gåshud – duon får nu mäktigaste priset tillsammans: ”Speciellt”

Armand Duplantis och Sarah Sjöström dominerar i sina sporter.
Nu prisas superstjärnorna.
– Jättekul att få dela det med en sådan som Mondo, säger Sarah Sjöström.

Armand Duplantis är tidernas bästa stavhoppare, åtminstone om man ser till antal världsrekord. Mondo vinner i stort sett varenda tävling han ställer upp i, och trots att han bara är 24 år gammal så har han hunnit med att vinna allt som går att vinna inom stavhoppets värld.

Fina utmärkelsen

Sarah Sjöström å sin sida slog igenom med dunder och brak redan som 14-åring, och har sedan dess fortsatt att dominera. Hennes enorma facit på internationella mästerskap talar för sig själv, och enligt många är hon uppe med de allra största ikonerna om att vara Sveriges främsta idrottare genom tiderna.

Snart går både Mondo och Sarah in i ett OS där bägge är storfavoriter inom sina sporter. Men redan nu prisas duon för sina insatser. Varje år delas priser ”Årets svensk i världen ut” av den ideella organisationen Svenskar i världen. Legendarer som Zlatan, Svennis, Astrid Lindgren och ABBA-medlemmar har prisats genom åren, och i år är det Armand Duplantis och Sarah Sjöström som får dela på utmärkelsen.

“En otrolig idrottsman”

För duon är det en stor ära, och för Mondo är det ytterligare ett bevis på den kärlek han så ofta känner från Sverige.

– Jag är jättetacksam för det och mottagandet har varit bättre än jag någonsin kunde ana sedan jag bestämde mig för att tävla för Sverige, säger Duplantis till Aftonbladet.

240122 Sarah Sjöström och Armand Duplantis under Idrottsgalan den 22 januari 2024 i Stockholm. Foto: Maxim Thore / BILDBYRÅN

För Sarah Sjöström är det en ära att dela precis med Duplantis.

– Det är speciellt att få ta emot samma pris som Mondo Duplantis. Han är ju verkligen en otrolig idrottsman. Det känns som vi har haft ganska lika karriärer också, då vi presterade bra redan i ung ålder och har fortsatt att göra det. Annars kan det bli ett tungt lass att bära när förväntningarna bara växer. Men vi har båda visat att vi kunnat hantera det, säger Sarah.

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev