Avgörande detaljen i påstådda dopingsabotaget mot Jenny Fransson: ”Jag blev chockad”

Jenny Fransson hävdar att någon ska ha dopat henne i ett sabotage.
Men nu kommer den avgörande detaljen som går emot den teorin.
– Man blev chockad när man fick höra det, säger Ola Sjögren, tränare i Helsingborg Wrestling Team, till Sportbladet.

Svenske brottaren Jenny Fransson har testats positivt för den anabola steroiden metyltestosteron. Men 32-åringen hävdar själv att hon har blivit utsatt för ett sabotage.

Franssons enda förklaring är att någon måste lagt preparatet i hennes vattenflaska under ett träningsläger. Samma vattenflaska ska nu analyseras för att få fram ett resultat.
– Då får jag klartecken för att det funnits i min flaska. Då vet jag verkligen att någon stoppat i det i min flaska, säger brottaren till Radiosporten.

Detta måste alltså ha hänt under landslagslägret i Helsingborg innan dopingtestet gjordes 9 januari. Då tränade Fransson och landslagskollegorna i brottarlokalen Idrottens Hus i Helsingborg.

Jenny Fransson utsatt

Men i den klassiska lokalen kan en avgörande detalj förneka teorin om att Franssons blivit utsatt för sabotage. Ola Sjögren, tränare i Helsingborg Wrestling Team och förbundskapten för damjuniorerna, är väldigt överraskad av beskedet om Jenny Fransson.
– Man blev chockad när man fick höra det. Det är fruktansvärt. Jag tror definitivt inte att hon har gjort det medvetet. Det är en underbar och seriös tjej, säger han till Sportbladet.

Jenny Fransson, brottning
190626 Iryna Netreba of Azerbaijan (red, not pictured) and Jenny Fransson of Sweden (blue) compete in the Round 1/8 Eliminations of the Women´s -68 kg Wrestling during day five of the European Games on June 26, 2019 in Minsk. Photo: Mathias Bergeld / BILDBYRÅN / Cop 200

Sjögren känner Fransson väl och tror att hon är oskyldig. Men han förstår inte förklaringen att någon skulle ha preparerat Franssons vattenflaska i brottarlokalen.
– Det är ingen obehörig som kommer in här. Ytterdörren är låst och man måste släppas in av någon inifrån, säger brottartränaren till kvällstidningen.
– Visst, de ställer sina flaskor i träningslokalen men det är ju bara öppna ytor här. Nu var jag inte här under lägret för jag var utomlands. Men jag har väldigt svårt att se hur det skulle kunna hända.

Bara gymmet återstår

Jenny Fransson säger själv att hon har haft stenkoll på var hon varit under dagarna i Helsingborg.
– Jag har varit på brottningen, i gymmet, förbi affären och handlat mat och hemma. Jag har skrivit upp var jag varit eftersom jag för dagbok var jag tränar, säger hon till Radiosporten.
– Jag har försökt analysera de här dagarna sedan i torsdags (då beskedet kom). Hjärnan har gått varm: ”vilka har varit i närheten av mig?”.

Därmed återstår bara det gymmet som inte ligger i Idrottens Hus som tänkbar gärningsplats för ett eventuellt sabotage.

LÄS MER: Nya förklaringen – så dopades OS-hoppet Jenny Fransson: ”Vi fick veta det i går”