Anna Wijks vackra tårar i Mästarnas mästare går rakt genom tv-rutan och in i alla svenskars hjärtan: ”Jag blir så rörd”

Hon är en av svensk innebandys allra största ikoner.
Men det blev rejält känslosamt för Anna Wijk som grät efter sin hyllningsfilm.
– Det var ”wow”, så mycket känslor, säger Tony Rickardsson om fina stunden.

Hyllade SVT-programmet ”Mästarnas mästare” har nått sitt fjärde avsnitt på nya säsongen. Och en som inte tagit så stor plats hittills är förre innebandyspelaren Anna Wijk men på söndagskvällen fick hon all uppmärksamhet riktad mot sig.

Anna Wijks storhet

När det var dags att visa hennes hyllningsfilm så plockade programledaren Micke Leijnegard fram sina finaste superlativ för att hylla en sann, svensk gigant.
– Tony och Anja har varit bäst i världen i sina sporter men mig veterligen har vi aldrig haft en fyrfaldig världsdominant tidigare. Det här måste vara något slags rekord. Anna Wijk har blivit utsedd till världens bästa innebandyspelare fyra gånger, säger han i SVT.
– Ett passningsgeni och en avgörande spelare i mästerskapssammanhang. När hon la skorna på hyllan kunde hon stoltsera med sex VM-guld, ett SM-guld och totalt elva SM-medaljer. En av världens bästa innebandyspelare genom tiderna. Och kanske är hon till och med världens bästa någonsin.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Anna Wijk, Mästarnas Mästare
Anna Wijk blir oerhört känslosam i Mästarnas mästare. FOTO: SVT

Därefter får vi se en inblick i Wijks fantastiska karriär, från hur allting började som litet barn när hon tvingades spela med pojkar, till första A-lagskontraktet redan som 16-åring och slutligen det allra största ögonblicket i karriären. För 32-åringen fick det perfekta sagoslutet när hon fick lyfta VM-guldpokalen i sin allra sista landskamp.
– Helt sjukt! Sluta på topp, så fantastiskt, säger en av deltagarna under hyllningsfilmen.
– Det är en av de finaste upplevelserna jag har haft i min karriär. Jag känner sån glädje och stolthet över att ha fått representera sitt land över så lång tid och få avsluta på så fint sätt, säger en berörd Anna Wijk.

Fina tårarna i SVT

Den fina hyllningsfilmen om innebandygigantens framgångsrika karriär imponerar verkligen på alla de andra deltagarna.
– Så häftigt att få gå in i hennes karriär. Så extremt framgångsrik som hon har varit, säger Tony Rickardsson i SVT.
– Det är häftigt att få sitta och höra hur det var i finrummet. Anna är verkligen en av de allra största vi haft på damsidan. För mig är hon definitionen av innebandy. Hon bar hela Sverige på sina axlar och jag tror det är många som har henne att tacka för sina karriärer, säger Anja Pärson.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Anna Wijk, Mästarnas Mästare
Anna Wijk kan inte hålla tillbaka tårarna i Mästarnas mästare. FOTO: SVT

Sedan blir det oerhört känslosamt när Wijk sköljs över av alla oförglömliga minnen från hennes storhetstid som innebandyspelare. Och hon kan inte hålla tillbaka tårarna.
– Jag blir så glad och stolt över det jag har fått uppleva. Jag blir rörd när jag tänker tillbaka, säger Anna med gråten i halsen.
– Vi förstår det, svarar de andra deltagarna.
– Det som var häftigast i dag var att jag tror inte hon har reflekterat över hur framgångsrik och hur dominant hon varit. Men på slutet sjönk det in och det var ”wow”, så mycket känslor, säger Tony Rickardsson.

LÄS MER: SVT avslöjar: Det får inte Tony Rickardsson och Anja Pärson eller någon annan ha med sig till Mästarnas mästare

Anna Wijks tårar går verkligen rakt igenom tv-rutan och in i alla svenska tv-tittares hjärtan. Det är oerhört svårt att inte bli berörd av den här hyllningsfilmen till en idrottshjälte som förtjänar mer beröm än vad hon faktiskt har fått.
– När jag ser tillbaka på det så är det en saga som jag inte hade kunnat skriva bättre själv. Det är ett helt fantastisk avslut på en lång och fin karriär. Jag är så stolt och glad, det är mycket kärlek och glädje. Jag är så, så tacksam, avslutar Anna Wijk.

Vad tycker du om kvällens avsnitt av Mästarnas mästare? Dela artikeln och säg din åsikt!

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev