Anna Holmlund tar sig an stora utmaningen – och inspirerar alla svenskar: ”Du är en riktig förebild”

Anna Holmlund har fått kämpa sig tillbaka efter den otäcka olyckan.
Nu tar hon sig an den största utmaningen hittills.
– Jag brukar säga; vad är det värsta som kan hända?, säger Anna i ett uttalande.

Det har gått drygt sex år sedan den hemska olyckan i Innichen, Italien, den 19 december 2016. När Anna Holmlund stod på toppen av sin karriär som en av världens bästa skicrossåkare och det fruktansvärda hände på en träning.

Holmlunds olycka

Svenskan kraschade våldsamt i backen och ådrogs sig livshotande huvudskador. Efter att ha sövts ned, försatts i koma och kämpat för sitt liv under fem månader så vaknade Holmlund till liv igen och överlevde mirakulöst.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Anna Holmlund
180504 Anna Holmlund posera för ett porträtt den 4 maj 2018 i Göteborg. Foto: Carl Sandin / BILDBYRÅN / kod CS / 57999_345

Sedan dess har det varit en lång och tuff rehabilitering för Anna som verkligen fått kämpa varje dag för att få uppleva ett normalt liv igen. Under åren har hon inspirerat många svenskar med sin otroliga vilja och beslutsamhet.

LÄS MER: Anna Holmlunds känslosamma ord sex år efter olyckan som förändrade hela hennes liv: ”Du är en sån kämpe”

Annas utmaning

I dag kan hon för det mesta ta sig fram utan rullstol och talförmågan har förbättrats avsevärt. Vinnarskallen är fortfarande kvar hos henne och nu ska hon ta sig an en väldigt stor utmaning till sommaren.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Anna Holmlund
Anna Holmlund ska genomföra Vansbrosimningen i sommar. FOTO: Facebook

Anna Holmlund har nämligen anmält sig till det tuffa loppet Vansbrosimmet, som är en del av den svenska klassikern.
– När jag simmar är jag som ett med vattnet, jag är den gamla Anna och kroppen fungerar på ett helt annat sätt än på land, säger 35-åringen i ett pressmeddelande.
– Jag crawlar med en arm och har gått från att simma i cirklar till att nu försöka få till 100 vändor ett par gånger i veckan, det är det bästa som finns. Jag brukar säga; vad är det värsta som kan hända? Att jag fryser? Det går över och dessutom är jag van att vinterbada.

LÄS MER: Hårda domen: Anna Holmlund nekas ersättning för vård: ”Vi är förvånade”

”Riktig förebild”

Tillsammans med sin mamma ska Anna simma Vansbro Tjejsim på 1 km under fredagen och sedan ta sig an Vansbrosimningen på 3 km själv under lördagen.
– Det ska bli roligt att simma och jag ska simma själv, det är klart jag måste prova. För vad är det värsta som kan hända, att jag bryter? Det är väl inte hela världen det heller, säger Anna med ett stort leende enligt ett pressmeddelande från Vansbrosimningen.

På Facebook är det många som önskar Anna Holmlund lycka till och stöttar henne hela vägen.
”Grymt Anna. Lycka till. Vansbrosimningen blev vändningen för mig, efter Vansbrosimningen blev allt som en saga”, skriver framgångsrika parasportaren Anders Olsson i en kommentar.
”Du är beundransvärd, Anna! Så många hinder du har passerat. Lycka till med simningen”, skriver en annan.
”Heja Anna, lycka till du är en riktig kämpe och förebild”, skriver en tredje.

Visst är Anna Holmlund en fantastisk förebild? Dela artikeln och hylla henne!