Hårda domen: Anna Holmlund nekas ersättning för vård: ”Vi är förvånade”

Anna Holmlund har fått avslag i Förvaltningsrätten.
Och nekas därmed ekonomisk ersättning på 150 000 kronor.
– Vi är förvånade över domen, säger pappa Lars Holmlund till SportExpressen.

Det var i slutet av förra året som Anna Holmlund åkte på ett rehabiliteringsläger i Spanien. Ett bra steg i hennes kamp på väg tillbaka från den otäcka olyckan 2016.

Holmlunds vård

Lägret ska även ha varit lyckat och väldigt uppskattat av Holmlund för att hjälpa henne med sin hjärnskada.
”Jag är hemkommen nu efter tre underbara veckor i Alicante. Superbra med träning, psykologi och en massa kul”, skrev hon på Instagram om resan till Spanien.

Anna Holmlund
180504 Anna Holmlund posera för ett porträtt den 4 maj 2018 i Göteborg. Foto: Carl Sandin / BILDBYRÅN / kod CS / 57999_345

Därefter har Anna och familjen Holmlund begärt ersättning på 150 000 kronor hos Försäkringskassan för att täcka alla kostnader för lägret. Men det ville Försäkringskassan inte alls gå med på.

Holmlund nekas

På grund av att den vården inte erbjuds av regionen Västernorrland, där hon bor. Vilket ledde till stor irritation hos familjen i våras.
– De andra kamraterna på lägret på andra boendeorter har fått allt betalt, sa pappa Lars Holmlund till Sportbladet då.

Anna Holmlund
190131 Anna Holmlund med pappa Lars Holmlund under damernas kval i Skicross under dag 4 av SM-veckan den 31 januari 2019 i Sundsvall. Foto: Niklas Larsson / BILDBYRÅN / kod NL / 44176

Om Holmlund hade bott i Stockholm, Östergötland eller Skåne hade hon fått ersättning, enligt pappan. Familjen Holmlund valde då att överklaga till Förvaltningsrätten.

”Vad vi ska göra”

Nu har även den domen kommit. Där Anna Holmlund och familjen har fått avslag av Förvaltningsrätten, rapporterar SportExpressen.

Domen kommer som en besvikelse för familjen som fortsatt nekas ersättning för vården.
– Men vi har ännu inte fattat något beslut än, vad vi ska göra med det här. Man kan ju antingen acceptera det eller besvära sig igen och överklaga till högre distans, säger pappa Holmlund till kvällstidningen.
– Vi får göra en bedömning om det är rimligt, möjligt och lämpligt att överklaga. Vi har inte tagit ställning än, men kommer göra det under de närmsta dagarna.

LÄS MER: Familjens stora besvikelse efter beskedet om Anna Holmlund: ”Vi är upprörda”

#mc_embed_signup{background:#fff; clear:left; font:14px Helvetica,Arial,sans-serif; } /* Add your own Mailchimp form style overrides in your site stylesheet or in this style block. We recommend moving this block and the preceding CSS link to the HEAD of your HTML file. */

Få våra nyhetsbrev!