Anna-Carin Zidek öppnar upp om relationen till bortgångne Frank Andersson: "Jag fick en helt annan bild av honom"

Anna-Carin Zidek öppnar upp om relationen till bortgångne Frank Andersson: ”Jag fick en helt annan bild av honom”

De har båda vunnit svenska folkets hjärtan för sina hjälteinsatser.
Nu öppnar OS-guldhjälten Anna-Carin Zidek upp om relationen till bortgångne Frank Andersson.
– Jag fick en helt annan bild av honom, säger hon till Sportbibeln.

Anna-Carin Zidek skördade stora framgångar som skidskytt under början av 2000-talet. Efter att hon lämnat längdskidåkning och bytt sport lossnade det rejält för svenskan.

Zideks framgång

Hon blev ”ACO” för hela svenska folket och bärgade sex VM-medaljer och två OS-medaljer inom loppet av fem framgångsrika år. Där karriärens stora höjdpunkt så klart var OS-guldet i Turin 2006.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Anna-Carin Zidek, skidskytte
150318 Anna Carin Zidek poserar för ett porträtt under presskonferensen inför säsongspremiären av tv-programmet Mästarnas mästare den 18 mars 2015 i Stockholm. Foto: Joel Marklund / BILDBYRÅN / kod JM / 86963

Den hyllade skidskyttekarriären tog slut 2011 och därefter har vi fått se Zidek i SVT-programmet ”Mästarnas mästare” 2015. Där fick hon chansen att lära känna en viss Frank Andersson.
– Jag hade varit med och spelat in ”Superstars” med honom något år tidigare också. Men när vi var där på Mästarnas mästare så fick jag en helt annan bild av honom än jag haft tidigare, erkänner Anna-Carin i en intervju med Sportbibeln.

Orden om Frank

Andersson var en del av de berömda ”56:orna” och är en av svensk brottnings allra största genom tiderna. Han vann tre VM-guld och fyra EM-guld men gick tragiskt bort 2018.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Anna-Carin Zidek, Frank Andersson, Mästarnas mästare
150318 Deltagare poserar för en gruppbild under presskonferensen inför säsongspremiären av tv-programmet Mästarnas mästare den 18 mars 2015 i Stockholm. Övre raden från vänster: Sara Eriksson Dikanda, Danijela Rundqvist, Magnus Muhrén, Frank Andersson, Anette Norberg och Tomas Jonsson. Nedre raden från vänster: Helen A Johansson, Anna Carin Zidek, Anna Olsson och Glenn Hysén. Foto: Joel Marklund / BILDBYRÅN / kod JM / 86963

”Frankie Boy”, som han ofta kallades, var en riktig partyprisse vid sidan av idrottskarriären och uppmärksammades ofta för sina galna upptåg eller skandaler. Men Zidek fick en helt annan bild av den bortgångne ikonen under inspelningen på Sicilien, Italien.
– Han var en ödmjuk person. Så har det kanske aldrig framstått i media under alla åren. Men jag tyckte att han var skön, berättar hon för Sportbibeln.
– Han hann inte vara där så länge, för att han blev sjuk och fick åka hem. Så jag hann inte lära känna honom så bra.

LÄS MER: Frank Anderssons två helt klockrena ord efter att han överraskande nog vunnit guld berusad(!)

Frank Andersson tvingades lämna programmet först av alla medan Anna-Carin Zidek missade finalprogrammet precis. Till slut var det hockeyspelaren Danijela Rundqvist som vann Mästarnas mästare 2015, efter en rafflande final mot skidåkaren Björn Lind.

Visst saknar man Frank Andersson? Dela artikeln och säg några fina ord om ikonen!

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev