Anja Pärsons skräckskada – under tv-inspelningen: ”Jag kunde knappt gå”

Anja Pärson berättar nu om skräckskadan.
Under inspelningarna av ”Vem kan slå Anja och Foppa?” hände det otäcka.
– Jag har knappt kunnat gå under sommaren, säger hon till SportExpressen.

Svenska alpinlegendaren Anja Pärson är i höst aktuell med Kanal 5:s storsatsning ”Vem kan slå Anja och Foppa?”. Där hon och ishockeylegendaren Peter Forsberg utmanar andra kända idrottsprofiler i en hel del olika tävlingar.

Anja Pärsons skräckskada

Inspelningarna av tv-programmet har varit väldigt fysiska. Och nu berättar Pärson om skräckskadan under tv-inspelningen.

Anja Pärson
190212 Former skier Anja Pärson of Sweden at a press event for a legends race during the FIS Alpine World Ski Championships on February 12, 2019 in Åre. Foto: Daniel Stiller / Bildbyrån / kod DS / 87862

Det var i maj som skadan inträffade och Anja tvingades till kryckor. 38-åringen är ännu inte helt återställd än och beskriver själv skadan som en av de längre skadorna hon någonsin haft.
– Jag skadade foten rejält i maj och är i princip frisk nu men fortfarande inte riktigt, jag kommer ta det lugnt här i dag. Jag har inte testat foten speciellt mycket sen jag skadade mig. Det har varit en tuff resa tillbaka, säger Anja Pärson till SportExpressen.

”Jag kunde knappt gå…”

Alpinlegendaren kunde ändå slutföra inspelningarna av programmet men hoppade på kryckor mellan tävlingarna, när tittarna inte såg. Kanal 5 tvingades även förändra programmets upplägg och byta ut vissa tävlingarna för att anpassa sig till Pärsons tillstånd.

Anja Pärson
190212 Former skier Anja Pärson of Sweden poses for a portrait at a press event for a Legend’s race during the FIS Alpine World Ski Championships on February 12, 2019 in Åre. Photo: Joel Marklund / BILDBYRÅN / kod JM / 87862

Nu ett halvår sedan olyckan är svenskan ännu inte helt hundra än.
– Det blev inte en rubricerad fraktur men det var nästintill och en liten liten benbit gick av. Det var många ledband som gick av och jag fick kompressionsskador och så vidare. Så det var en rejäl krasch. Jag har knappt kunnat gå under sommaren och kan fortfarande inte göra benböj och massa sådana grejer. Det är bland de längre skadorna jag kommit tillbaka ifrån faktiskt, säger Anja till kvällstidningen. 

LÄS MER: Charlotte Kallas stora miljonregn – tjänar överlägset mer än alla andra: ”Hon har jobbat hårt”