Charlotte Kallas stora miljonregn – tjänar överlägset mer än alla andra: ”Hon har jobbat hårt”

Charlotte Kalla fortsätter att göra succé även utanför skidspåren.
Senaste året har svenska skiddrottningen gjort en vinst på hela 6,2 miljoner kronor,
rapporterar SportExpressen.
– Hon har jobbat hårt, säger hennes manager Olle Håkansson till tidningen.

Svenska skiddrottningen Charlotte Kalla har fått se sina landslagskollegor Stina Nilsson, Ebba Andersson och Frida Karlsson köra om henne i spåren. Men när de ekonomiska siffrorna räknas ihop är 32-åringen ändå helt överlägsen.

Charlotte Kallas jättevinst

Senaste räkenskapsåret har nu blivit offentligt och det är ett stort miljonregn för Kalla. Svenskans bolag gör en vinst på hela 6,2 miljoner kronor under senaste året och omsatte nästan 11 miljoner kronor, rapporterar SportExpressen.

Charlotte Kalla
191104 Charlotte Kalla, Skidor, poserar för porträtt under en upptaktsträff anordnad av Svenska Skidförbundet den 4 november 2019 i Stockholm. Foto: Simon Hastegård / Bildbyrån / 180145

Kallas siffror är även överlägsna i jämförelse med kollegorna i skidlandslaget. Stina Nilsson omsatte senaste året 4,2 miljoner kronor och alpintstjärnan Frida Hansdotter hade en omsättning på 6,5 miljoner kronor, enligt uppgifter.

Kalla väljer bort spelbolag

Förklaringen bakom succésiffrorna för Kalla är hennes oerhört starka varumärke och sponsorsamarbeten med tunga företag som Volkswagen, Polarbröd och ÅF med flera.
– Det är hårt arbete, hon har jobbat ganska länge både på och utanför spåret. Hon har jobbat väldigt professionellt med sina samarbetspartners, men även med media, säger hennes manager Olle Håkansson till kvällstidningen.

Charlotte Kalla
191026 Charlotte Kalla poserar för ett porträtt under en pressträff med Sveriges skidlandslag den 26 oktober 2019 i Val Senales. Foto: Mathias Bergeld / BILDBYRÅN / Cop 200

Charlotte Kalla har även valt att aktivt välja bort samarbeten med spelbolag. Där är Kalla väldigt noggrann med vilka hon väljer att ha som sponsorer.
– Hon har också varit tydlig i sina värderingar, vad hon står och inte står för. Allt det där tillsammans ger frukt över tid. Det är inget som händer på ett år. Hon har ökat ganska kraftigt omsättningsmässigt de sista 2-3 åren, men det ligger mycket arbete bakom och det är en del av framgången som andra yngre skulle kunna se efter lite på, säger managern till SportExpressen.
– Vilka saker tycker hon är viktigt? Allt med till exempel hållbarhet är viktigt för henne. Man hittar partners som ligger nära henne och som hon delar värderingar med. Det uppskattas nog av de hon vill jobba med.

LÄS MER: Svenska landslagseliten i chock efter skidtalangens skräckbesked: ”Det är väldigt hemskt”