Charlotte Kallas vägran – gör inte reklam för spelbolag: ”Skulle skada mig”

Längskidsdrottningen Charlotte Kalla vägrar göra reklam för spelbolag.
Nu vill hon öppet ta avstånd från Svenska spel som nu blir ny sponsor för skidlandslaget.
– Det skulle skada både dem och mig, det är ingen som skulle vinna på det, säger Charlotte Kalla till DN.

Charlotte Kalla har länge tagit avstånd från att göra reklam för spelbolag.

Nu står det klart att Svenska spel blir ny sponsor för skidlandslaget, och nu vill den svenska stjärnan klart ta avstånd till företaget och säger att de inte kommer få använda henne som frontfigur.

– Vi är beroende av sponsorer för att kunna finansiera den här verksamheten. Redan när jag kom med i juniorlandslaget blev jag medveten om att någonstans kommer pengarna ifrån. Vill vi konkurrera med de andra är det de här förutsättningarna som finns, säger hon till Dagens Nyheter.

Charlotte Kalla of team Sweden at a press conference during the FIS Nordic World Ski Championships on February 25, 2019 in Seefeld in Tirol. Foto: Joel Marklund/Bildbyrån

Får inte Kalla som frontfigur

Charlotte Kalla berättar att hon är lojal mot sponsorerna som är en stor nödvändighet för möjligheten att åka på världscup, mästerskap och träningsläger.

– Därför känner jag mig neutral (mot Svenska spel) som jag gör mot alla andra av förbundets företag. Men jag känner mig inte beredd att sticka ut och vara en person som ska lansera något om det kommer att vara kampanjer.

Nu berättar Charlotte Kalla om sitt beslut att inte vara frontfigur åt Svenska spel.

Trots att svenska stjärnan behöver bära företagets logga på kläder, vill Charlotte Kalla klargöra att hon inte stödjer spelbolagen.

– Det skulle skada både dem och mig, det är ingen som skulle vinna på det, säger Charlotte Kalla till DN.