Svenska landslagseliten i chock efter skidtalangens skräckbesked: ”Det är väldigt hemskt”

Svenska skidtalangen Filippa Lindman drabbades av en stroke.
Nu skickar landslagseliten sitt stöd till vännen.
– Jag blev verkligen chockad, säger Charlotte Kalla till Sportbladet.

Bara 22 år gammal har Filippa Lindman tvingats ta en paus från skidkarriären. Svensk skidtalangen drabbades av en stroke i mitten av oktober efter att ha kollapsat i duschen.

Skidlandslaget skickar stöd

Nu börjar vägen tillbaka för att få kroppen helt återställd igen.
”En ny vardag med ny form av träning väntar, tur att jag har idrottat hela livet och vet vad disciplin är, tålamodet har aldrig varit min starka sida men sätts nu på prov på allvar. Orsaken är fortsatt okänd, tyvärr. Men har så otroligt fina och starka människor runt mig så är inte ens orolig att denna resa innehållande många timmars rehab kommer gå galant!”, skriver 22-åringen själv på Instagram.

Ebba Andersson
191104 Ebba Andersson, Skidor, blir intervjuad under en upptaktsträff anordnad av Svenska Skidförbundet den 4 november 2019 i Stockholm. Foto: Simon Hastegård / Bildbyrån / 180145

Nu skickar även svenska landslagseliten sitt stöd till Filippa Lindman. Frida Karlsson, Maja Dahlqvist och Ebba Andersson är några av dem som har hört av sig.

Kalla: ”Jag blev chockad”

Svenska landslagsåkarna är verkligen i chock av talangens skräckbesked.
– Det är en väldigt hemsk situation. Det är egentligen helt otroligt att något sådant kan drabba en tjej i den åldern med de förutsättningarna. Det är en person som är nära mig och, men jag har inte haft mer kontakt med henne sedan det hände än att skickat på Instagram när hon lagt upp något. Det är inte direkt en ”piece of cake”. Det finns inget positivt att säga om det, det är bara hemskt, säger Ebba Andersson till Sportbladet.

Frida Karlsson
191104 Frida Karlsson, Skidor, blir intervjuad under en upptaktsträff anordnad av Svenska Skidförbundet den 4 november 2019 i Stockholm. Foto: Simon Hastegård / Bildbyrån / 180145

Även Charlotte Kalla har svårt att förstå hur det här kunde hända och att en 22-åring drabbas av en stroke.
– Jag blev verkligen chockad när jag läste om det, det var verkligen oväntat. Det finns inte på kartan att något sådant ska ske, säger Kalla till kvällstidningen.
– Jag pratar med henne om jag träffar henne, men vi har inte tränat ihop.

LÄS MER: Nu ska Wolfgang Pichler göra Sverige världsbäst – i en helt ny vintersport: ”Det kommer vara enkla medaljer”