Svenska skidtalangen drabbad av stroke – 22-åringen kollapsade i duschen

Svenska skidtalangen Filippa Lindman kollapsade i duschen.
Det visade sig att 22-åringen drabbats av en stroke.
– Jag kunde inte röra benen, säger hon
till SportExpressen.

22-åriga skidtalangen Filippa Lindman har tvingats ta en paus i skidkarriären. På grund av vad som hände juniorlandslagsåkaren i mitten av oktober.

Filippa Lindman fick stroke

Då hon helt kollapsade i duschen. Nu berättar svenskan om skräckupplevelsen då hon drabbades av en stroke.
– När jag ska vrida av duschen så känns det som att mina fötter har fastnat i golvet, det går inte att lyfta benen, säger Lindman till SportExpressen.

Filippa Lindman
181116 Filippa Lindman, Stockviks SF, under skidloppet över 5 km fristil den 16 november 2018 i Bruksvallarna. Foto: Johan Axelsson / BILDBYRÅN / Cop 245

Hon anade direkt att det kunde bero på näringsbrist och bestämde sig för att gå och äta något. Men Filippa kunde inte röra sig.
– Jag kan inte röra benen, så jag sätter mig ner på golvet. Och som tur var har jag telefonen med mig i badrummet. Jag ringer till pappa och förklarar att det är något fel på mig och ber honom ringa en ambulans. Sedan sjunker jag liksom ihop, säger hon till kvällstidningen.

Drabbad av hjärnblödning

När ambulansen kom till lägenheten tvingades man ta hjälp av räddningstjänsten som fick bryta upp dörren för att komma in. Där hittade de en helt orörlig Filippa Lindman.
– Jag låg en meter ifrån. Men kroppen fungerade inte, ingenting kopplade. Inte ens ett lillfinger reagerade.

Filippa Lindman
171117 Filippa Lindman, Stockviks SF, i skidloppet över 5 km fristil under Gällivarepremiären den 17 november 2017 i Gällivare. Foto: Carl Sandin / BiLDBYRÅN / kod CS / 57999_203

Väl på sjukhuset konstaterades det att 22-åringen drabbats av en hjärnblödning. Sedan den dagen i mitten av oktober har resan tillbaka börjat för svenska längdskidåkaren.
”En ny vardag med ny form av träning väntar, tur att jag har idrottat hela livet och vet vad disciplin är, tålamodet har aldrig varit min starka sida men sätts nu på prov på allvar. Orsaken är fortsatt okänd, tyvärr. Men har så otroligt fina och starka människor runt mig så är inte ens orolig att denna resa innehållande många timmars rehab kommer gå galant!”, skriver hon på Instagram.

Lindman tävlar för Stockviks SF men har i dag inga planer alls för den kommande skidsäsongen. Utan huvudfokuset är på rehabiliteringen och att kroppen ska bli helt återställd igen.

LÄS MER: Nu ska Wolfgang Pichler göra Sverige världsbäst – i en helt ny vintersport: ”Det kommer vara enkla medaljer”