Anders "Ankan" Parmströms hjärtskärande ord efter vännen Arne Hegerfors bortgång: "Jag fick 30 år med honom"

Anders ”Ankan” Parmströms hjärtskärande ord efter vännen Arne Hegerfors bortgång: ”Jag fick 30 år med honom”

Arne Hegerfors har somnat in.
Nu uttalar sig Anders ”Ankan” Parmström för första gången.
– Det svider i hjärtat, säger vännen till Expressen.

På måndagen kom det tragiska beskedet att Arne Hegerfors har gått på. Den folkkära tv-profilen och legendariska kommentatorn blev 81 år gammal.

Hegerfors död

Han började sin karriär hos SVT och efter 29 år flyttade Arne vidare till Canal+. Miljontals svenskar har vuxit upp med Hegerfors röst vid stora sporthändelser och han går till historien som en av våra mest älskade tv-profiler genom tiderna.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Arne Hegerfors, Ankan Parmström
230116 Anders Parmström och Arne Hegerfors under Idrottsgalan den 16 januari 2023 i Stockholm. Foto: Emma Wallskog / BILDBYRÅN / COP 320 / JL0334

Men de sista åren blev tuffa för Arne som inom loppet av fyra år drabbades av hjärtinfarkt, stroke och hjärntumör. Under det gångna året vårdades han även för covid-viruset och hjärtsvikt.

Ankans sorg

Natten till måndagen somnade Arne Hegerfors in, han blev 81 år gammal. Nu uttalar sig nära vännen och mångåriga kollegan Anders ”Ankan” Parmström för första gången.
– Jag har väldigt lätt till tårar. Jag grinar när det är Pretty Woman på tv. Så då kan ni tänka mig hur jag känner nu. Det är klart det här gör ont. Vi har kamperat ihop i över 30 år, både i yrket och privat, säger han till Expressen.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Anders "Ankan" Parmström
190121 Anders Parmström med sällskap under Idrottsgalan den 21 januari 2019 i Stockholm. Foto: Andreas L Eriksson / Bildbyrån / kod AE / Cop 106

Arne och Ankan var en mycket omtyckt duo och kommenterade hockeymatcher i över 30 år tillsammans.
– Jag har fått 30 år med den här underbara människan. Jag är djupt imponerad av honom som både människa och som yrkesman. Han låg före utvecklingen av tv-sporten. När andra fortfarande undrade om hur man skulle göra så gjorde han det redan perfekt, säger Parmström i intervjun.

LÄS MER: Arne Hegerfors tuffa bekännelse efter alla år – tv-profilens beslut ändrade allt: ”Har skuldkänslor”

Radarparet blev nära vänner under tiden de jobbade tillsammans och på måndagsmorgonen fick Ankan det tragiska beskedet.
– I 30 år satt vi i långa sändningar ihop och körde 5000 mil bil om året tillsammans. Där man bara pratar. Du kan bara tänka dig vilken relation vi hade, säger Parmström till kvällstidningen.
– Så det svider i hjärtat, även om jag var förberedd på det.

Vilket är ditt bästa minne av Arne Hegerfors? Dela artikeln och berätta!

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev