Arne Hegerfors nya besked – efter svåra sjukdomstiden ”Då hade jag inte levt”

Arne Hegerfors drabbades av en hjärtinfarkt, stroke och hjärntumör inom loppet av fyra år.
Trots de tuffa åren lever han nu ett gott liv.
Det mycket tack vare sin familj och vänner, vilka han nu hyllar stort.

Arne Hegerfors är en av de allra mest folkkära svenska idrottsprofilerna någonsin. I över 35 år kommenterade han sport i SVT, men för ett par år sedan förändrades livet för alltid.

Drabbades av hjärtinfarkt

Hösten 2011 råkade han ut för en allvarlig hjärtinfarkt och ett halvår senare fick den folkkäre tv-personligheten en stroke. Tre år senare drabbades 76-åringen av en allvarlig hjärntumör.

Foto: Bildbyrån

I dag är Arne Hegerfors så gott som återställd. I vardagen får han mycket hjälp av sin familj och vänner vilka har hjälpt honom till ett fint pensionärsliv.

I en intervju med SportExpressen berättar den folkkära kommentatorn om sitt liv i dag.
– Jag har fått fantastisk hjälp av min fru, jag var ju smart nog att gifta mig med en yngre människa. Min son Björn hjälper också till jättemycket och ser till att jag stimuleras. Vi går ut och käkar och tar promenader. Det kommer också hemtjänst med jämna mellanrum och drar i väg mig på diverse promenader så jag håller i gång ganska bra, säger Hegerfors till tidningen.

Foto: Bildbyrån

På grund av sin sviktande hälsa gjorde Arne Hegerfors sin sista match som kommentator i maj 2012.

Då kommenterade han Allsvenskan för dåvarande Canal Plus (nu CMore).

”Då hade jag inte levt”

Efter de många tuffa åren med bland annat operationer konstaterar Hegerfors att han är otroligt tacksam för den hjälp han har fått.

Framför allt tack vare den kunskap och teknik som finns inom sjukvården.
– Jag är enormt tacksam för att jag lever i den tid jag gör. Tidigare har de här smällarna varit livsavgörande och att man inte klarar av det. Men nu klarar de av att operera hjärntumörer och att häva hjärtbesvär på ett bättre sätt. Jag är glad att jag lever nu och inte tidigare, då hade jag inte levt, säger Hegerfors.

Fått hjälp av ”Ankan”

Förutom familjen har Hegerfors även fått hjälp av sina vänner.

Foto: Bildbyrån

En av dem är Anders ”Ankan” Parmström, som han jobbade med under många år.
– Jag har tagit hjälp av ”Ankan”, han har sett till att vi har gjort mycket rätt i ekonomin. Så det finns inga sådana ekonomiska problem, jag har haft tur med omgivningen helt enkelt som har hjälpt mig, säger Arne Hegerfors till SportExpressen.

Dela för att hylla TV-legendaren Arne Hegerfors!

LÄS MER: Miljonskrällen: Hon drar in nästan dubbelt så mycket pengar som Charlotte Kalla

Wolfgang Pichler sköts fyra gånger i svartsjukedrama: ”Kämpade för mitt liv”

window.fbMessengerPlugins = window.fbMessengerPlugins || { init : function() { FB.init({ appId: "1678638095724206", xfbml: true, version: "v2.6" }); }, callable : [] }; window.fbAsyncInit = window.fbAsyncInit || function() { window.fbMessengerPlugins.callable.forEach( function( item ) { item(); } ); window.fbMessengerPlugins.init(); }; setTimeout( function() { (function(d, s, id){ var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) { return; } js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/en_US/sdk.js"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'facebook-jssdk')); }, 0);