Miljonskrällen: Hon drar in nästan dubbelt så mycket pengar som Charlotte Kalla

Varken Charlotte Kalla eller Stina Nilsson är i närheten.
Längdskidåkaren som drar in mest prispengar är långloppsåkaren Britta Johansson Norgren.

Charlotte Kalla och Stina Nilsson är våra två största stjärnor på damsidan. Men när det kommer till prispengar är de en bra bit efter Britta Johansson Norgren.

”Skönt att det finns ekonomi i det”

I en sammanställning gjord av SVT Sport framgår det att långloppsspecialisten Johansson Norgren drog hem en (1) miljon kronor i prispengar förra året.
– Det är jätteskönt att det finns ekonomi i det. Jag har hållit på i många år som många andra skidåkare och känt att det inte är riktigt försvarbart. Man går inte så mycket plus på sin skidåkning. Kollar jag in min pension så ser det inte så lovande ut, säger Britta Johansson Norgren till SVT Sport.

170305 Britta Johansson-Norgren, Sverige, jublar efter att ha vunnit damklassen i Vasaloppet den 5 mars 2017 i Sälen.
Foto: Nisse Schmidt / Bildbyrån / Cop 18

Trots de fina prispengarna är det få svenska tjejer som satsar på långlopp.
– Det är få tjejer som vill satsa på det här. Jag försöker få så många som möjligt att inse hur kul det är. Jag gör det inte bara för att tjäna pengar, för så lätt är det inte. Men det är en jättegrej att man kan utmana sig själv och jag önskar att fler kan hålla på med det, säger Britta Johansson Norgren till SVT.

Kalla körde hem 620 000 kronor i prispengar i fjol. Nilsson 505 000 kronor. Ingen av längdåkningstjejerna har dock någon chans mot de alpina åkarna Frida Hansdotter och André Myhrer.

De två alpina stjärnorna tog flera pallplatser under säsongen, vilket också märks på bankkontot. Hansdotter körde in drygt 1,4 miljoner kronor, Myhrer drygt 1,3 miljoner kronor.

[arve url=”//csp.screen9.com/iframe/pAnRKgMQCljBCeUvTvECybTsznbtHQAGbF6FvaUDePx3qmVRsbwOSNoa2sJgi3K8?autoplay=1&loop=1&mute=1″ aspect_ratio=”1:1″ /]

window.fbMessengerPlugins = window.fbMessengerPlugins || { init : function() { FB.init({ appId: "1678638095724206", xfbml: true, version: "v2.6" }); }, callable : [] }; window.fbAsyncInit = window.fbAsyncInit || function() { window.fbMessengerPlugins.callable.forEach( function( item ) { item(); } ); window.fbMessengerPlugins.init(); }; setTimeout( function() { (function(d, s, id){ var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) { return; } js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/en_US/sdk.js"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'facebook-jssdk')); }, 0);