Stanley Cup-mästaren Gabriel Landeskog avslöjar nu sitt absolut sämsta köp i karriären: ”Fult efter en vecka”

Stanley Cup-mästaren Gabriel Landeskog avslöjar nu sitt absolut sämsta köp i karriären: ”Fult efter en vecka”

Han skrev på ett kontrakt värt en halv miljard kronor.
Nu avslöjar Gabriel Landeskog sitt absolut sämsta köp.
– Det blev fult efter en vecka, säger han i podcasten Släpp Sargen.

Det har varit ett år att minnas för Gabriel Landeskog. Den svenske storstjärnan såg länge ut att lämna det Colorado Avalanche han varit lagkapten för under många år, men i sista stund så löste det sig.

Avslöjar onödigaste köpet

Landeskog skrev på ett nytt monsterkontrakt med Avalanche, värt cirka en halv miljard kronor. Och snacka om lyckoträff. Under säsongen som följde blev det fullständig succé för Colorado, och Landeskog blev därmed den andre svenske lagkaptenen någonsin att lyfta Stanley Cup.

Colorado Avalanche left wing Gabriel Landeskog (92) is congratulated for his goal against the Tampa Bay Lightning during the first period of Game 1 of the NHL hockey Stanley Cup Final on Wednesday, June 15, 2022, in Denver. (AP Photo/John Locher)

Framtiden ser ljus ut för Landeskog, och det är ingen underdrift att säga att hans hockeyliv lever just nu. Och det går ekar sannerligen inte tomt i plånboken för den delen. Men vad är det absolut sämsta köpet han gjort under karriären? En bil? En klocka? Hans svar är betydligt mer oväntat.

– Det sämsta jag köpt var ett golv till garaget. Det var ju skitspännande…, säger han i podcasten Släpp Sargen.

Så mycket kostade det

Det är inte det mest väntade svaret, men uppenbarligen grämer sig Landeskog över det där garagegolvet.

– Det kostade ju skjortan, men det var ett plastgolv som de kom in och installerade, och sen såg det snyggt ut i typ en vecka. Det blev skitigt, och så finns det ett lager mellan plastgolvet och betongen, så det var skitigt där också. Det var kanske inte värt alla pengar jag spenderade på det – det är ju ändå ett garagegolv, så det är ingen som bryr sig om det. Men, det såg snyggt ut i en vecka.

Colorado Avalanche left wing Gabriel Landeskog lifts the Stanley Cup after the team defeated the Tampa Bay Lightning 2-1 in Game 6 of the NHL hockey Stanley Cup Finals on Sunday, June 26, 2022, in Tampa, Fla. (AP Photo/John Bazemore)

Landeskog menar att golvet definitivt hade kunnat varit billigare, även om det så klart finns värre grejer att lägga pengar på.
– Jag kände, nu ska jag unna mig något, haha. Det kostade kanske 25 000 kronor, så det var lite onödigt.

LÄS MER: SHL-klubbens helfräcka värvningskupp mot rivalen – vill stjäla storstjärnan rakt framför näsan på Leksand