SHL-klubbens helfräcka värvningskupp mot rivalen – vill stjäla storstjärnan rakt framför näsan på Leksand

Max Véronneau öste in mål och lämnade för NHL.
Leksand hoppas på att få tillbaka poängmaskinen om han skulle vända hem till SHL.
Men nu får klubben konkurrens av en ligarival – som försöker sig på en fräck värvningskupp.

Max Véronneau blev en stor publikfavorit för Leksand under den gångna säsongen och var en av SHL:s absolut bästa spelare. Han vräkte in mål, och ingen på hela 2000-talet har gjort fler fullträffar än hans 34 mål på 51 matcher.

Öste in mål

Leksands-fansen hoppades på en fortsättning i den vitblåa tröjan, men så blev det inte. I stället plockades kanadensaren över till San Jose Sharks, och han kommer under hösten testa lyckan i NHL. Det är såklart ett tungt tapp för Leksand, som överraskade många under förra årets grundserie i SHL.

220312 Leksands Max Veronneau under ishockeymatchen i SHL mellan Leksand och Färjestad den 12 mars 2022 i Leksand. Foto: Daniel Eriksson / BILDBYRÅN

Leksand har fortfarande rättigheterna till det europeiska kontraktet, så skulle han vända hem så är det mycket som talat för att det skulle bli just Leksand igen. Men nu kommer uppgifter som helt klart kan ändra på det. 

Planerar fräck kupp

Enligt Aftonbladet så planerar nämligen Örebro för en helfräck värvningskupp, där man helt enkelt planerar att sno målkungen framför näsan på Leksand om han nu skulle vända hem till SHL igen efter sitt NHL-äventyr. Tidningen skriver att sådant brukar gå att lösa – oavsett vem som sitter på kontraktet – om alla parter bara vill det.

220305 Leksands Max Veronneau jublar efter 0-1 under ishockeymatchen i SHL mellan Växjö och Leksand den 5 mars 2022 i Växjö. Foto: Jonas Ljungdahl / BILDBYRÅN

Max Veronneau blev utsedd till årets MVP i SHL men skrev på ett tvåårskontrakt i Nordamerika, vilket betyder att han kan spela både i NHL och AHL, och frågan är om han väljer att stanna i USA om det inte blir spel i högsta ligan. Örebro lär behöva värvningar in, då man inte har den bredaste anfallsbesättningen i ligan. Man kommer dessutom tappa minst två spelare till JVM i vinter.

LÄS MER: Armand Duplantis nya hedersuppdrag – engagerar sig efter tragiska händelsen: ”Har sett det på nära håll”