Armand Duplantis nya hedersuppdrag – engagerar sig efter tragiska händelsen: ”Har sett det på nära håll”

Armand Duplantis minns aldrig den tragiska händelsen 2018.
Nu blir han ambassadör för Missing People.

– Jag har på nära håll sett hur svårt det är när en människa bara försvinner, säger han.

Armand Duplantis var precis på väg att slå igenom på den internationella scenen när den tragiska händelsen utspelade sig. I ett pressmeddelande framgår det att en nära väns mamma till Armand Duplantis försvann spårlöst under den sommaren. En stor sökinsats inleddes, men någon förklaring kom aldrig vad som hade hänt.

”Sett det på nära håll”

Fyra år har gått, och Armand Duplantis har växt fram till en av hela världens mest överlägsna idrottare. Han har slagit världsrekord, vunnit OS-guld och är hela Sveriges kanske mest populära idrottare. Men han glömmer aldrig sommaren 2018.

Foto: Missing People

Därför blir nu Armand Duplantis, framgår det i ett pressmeddelande, ny ambassadör för Missing People, som är en frivillig och ideell sökorganisation.

– Jag har på nära håll sett hur svårt det är när en människa bara försvinner. Där gör Missing People en viktig samhällsinsats, inte minst som hjälp och stöd till de anhöriga, säger Armand Duplantis.

”Självklart att hjälpa till”

Armand Duplantis hoppas att han kan göra skillnad. Missing People finns i ett 20-tal regioner, och utöver 300 utbildade volontärer finns cirka 70 000 frivilliga personer inom organisationen.

– Kan jag i min roll som ambassadör bidra och hjälpa andra som hamnat i samma livssituation så gör jag självklart det, säger Armand Duplantis.

220720 Armand Duplantis of the Swedish national athletics team poses for a portrait at a press conference during day 6 of the 2022 World Athletics Championships on July 20, 2022 in Eugene. Photo: Joel Marklund / BILDBYRÅN

Armand Duplantis gör nu bland andra Björn Ulvaeus och Lars Lerin sällskap som ambassadör.

– Våra ambassadörer är utvalda för att de har ett starkt engagemang och ett stort hjärta för människor som hamnat i en svår situation. Jag är glad att Armand, som förutom sitt stora hjärta även är mycket folkkär, valt att stödja oss genom att bli en av våra stolta ambassadörer, säger styrelseordförande Samuel Persson.

LÄS MER: Superikonens plötsliga jättehån mot Henrik Stenson – som kommer få honom sparkad(!): ”Jag förstår honom”