SHL-stjärnförvärvets brutalt ärliga ord om SHL-busen – tar fram stora sågen: ”Han är så jävla trött”

SHL-stjärnförvärvets brutalt ärliga ord om SHL-busen – tar fram stora sågen: ”Han är så jävla trött”

Mathias Bromé är tillbaka i SHL.
Då ser han fram emot att spela mot busen Emil Sylvegård.
– Han är så trött…, säger Örebro-stjärnan i podcasten Släpp Sargen.

Mathias Bromé lämnade Sverige för spel i NHL, men kommer senast från Schweiz och Davos. Där kunde stjärnan stoltsera med hela ligans näst bästa poängsnitt, och många trodde att han skulle bli kvar där i flera år.

Stora sågningen

Bromé hade ett år kvar på sitt kontrakt, men valde att i stället flytta hem till Örebro, där han skrev på ett sexårskontrakt(!). Bromé går nu in som en av de största favoriterna att vinna poängligan i SHL, och med förväntningar på axlarna. Men Bromé ser även fram emot att käfta med en gammal rival igen.

220517 Mathias Bromé of Sweden at a practice session during 2022 IIHF Ice Hockey World Championship on May 17, 2022 in Tampere. Photo: Maxim Thoré / BILDBYRÅN

I podcasten Släpp Sargen får han en rak fråga vem som är roligast att käfta emot i ligan, och svaret faller, inte helt oväntat, på Malmö Redhawks Emil Sylvegård, som brukar dyka upp som svar när den typen av fråga ställs.

– Sylvegård är ju rolig… Han är så jävla trött han, säger Bromé.

”Jag blir så trött…”

Bromé nämner även Luleås Brendan Shinnimin som en rolig spelare att bråka lite med på isen, men framför allt är det Sylvegård som han har åsikter kring.

– Jag har en hel dagbok om honom asså… Han står på sin jävla blålinje och dribblar. Liksom, vad är det med honom? Jag blir så trött, säger han.

Mathias Bromé, Örebro
201010 Örebros Mathias Bromé inför ishockeymatchen i SHL mellan Rögle och Örebro den 10 oktober 2020 i Ängelholm. Foto: Niclas Jönsson / BILDBYRÅN / COP 273 / NO0003

Bromé har spelat med Sylvegård i Tre Kronor och menar att det är en person han gillar, men att det finns saker han definitivt stör sig på under matcherna.

– Han är dock jävligt rolig ändå, jag gillar ju honom. Jag har träffat honom i landslaget och han är rolig, men det brinner i hans skalle också. Han måste ju sluta stå och dribbla på blålinjen. Hur gammal är han liksom? 35? Får se när han slutar hålla på under uppvärmningen, det gjorde jag också när jag spelade i U10, säger han.

LÄS MER: Stora vändningen: Stjärnan uppgavs nära Färjestad – har nu fått kontraktserbjudande från toppkonkurrent