Den gången Zlatan tittade upp, slog den perfekta bollen – och Henke visade att han är en av våra allra största

Den gången Zlatan tittade upp, slog den perfekta bollen – och Henke visade att han är en av våra allra största

Zlatan och Henrik Larsson stod för flera vackra mål under sin landslagskarriär. Men vissa är snyggare än andra. Och när duon gör det tillsammans är det ren och skär magi.

Det råder ingen som helst tvekan om att Zlatan Ibrahimovic och Henrik Larsson är två av Sveriges främsta fotbollsspelare genom tiderna. Duon har spelat på den allra högsta nivån och vunnit många titlar.

Sagolika målet

De båda har dessutom spelat över 100 landskamper för Sverige, och har många gånger bildat anfallspar. Tillsammans har de spelat mästerskap som VM 02 & 06 samt EM 04 & 08 och varit en av turneringarnas giftigaste duo.

Zlatan Ibrahimovic, Sverige
160622 Sveriges Zlatan Ibrahimovic under lineup inför fotbollsmatchen mellan Sverige och Belgien under fotbolls-EM den 22 juni 2016 i Nice. Foto: Joel Marklund / BILDBYRÅN / kod JM / 87253

När Zlatan och Henke var på planen tillsammans kunde verkligen vad som helst hända. Och det visade dem sannerligen i en kvalmatch mot Island år 2005 på Råsunda.

Zlatan Ibrahimovic hittar en fri yta på det centrala mittfältet. Svensken tar emot bollen och ser att kollegan Henrik Larsson redan har påbörjat sin löpning bakom Islands backlinje.

Henkes perfekta avslut

Med en enkel och nätt touch så chippar ”Ibra” bollen över det isländska försvaret och serverar Henrik Larsson en perfekt boll. Henke drar till direkt på volley och prickar målvaktens vänstra kryss.

Henrik Larsson firar sedan det elegant målet genom att kaxigt ställa sig framför den norra läktaren och håller handen över Sveriges emblem på bröstet.

040614 Fotboll, EM, Sverige – Bulgarien: Henrik Henke Larsson, jubel efter 2-0. © Bildbyrån

Verkligen ett mål som är ren klass från två av våra största någonsin!

LÄS MER: Kritik mot Alexander Isak efter sensationella ryktena – jämförs nu med Henrik Stenson: ”Är samma pengar”