SHL-stjärnans stora förvåning – efter oväntade detaljen i nya kontraktet med Färjestad: ”Jag har blivit lurad”

SHL-stjärnans stora förvåning – efter oväntade detaljen i nya kontraktet med Färjestad: ”Jag har blivit lurad”

Han skrev på ett enormt sexårskontrakt med Färjestad.
Nu berättar Joakim Nygård om den udda detaljen i avtalet.
– Jag har blivit lurad, säger han i podcasten ”Släpp Sargen”.

Inför årets SHL-säsong så har det värvats friskt bland klubbarna och flera heta återvändare finns att följa när det väl blir nedsläpp senare under veckan. Bland de mest uppmärksammade så finns Linus Omark i Luleå, Ryan Lasch i Frölunda och Jacob de la Rose, som gått till Färjestad.

”Har blivit lurad”

Men den största värvningen av samtliga är nog ändå Joakim Nygård. Han dominerade i Färjestad under flera säsonger, innan han vände till Nordamerika för att under ett tag spela i samma kedja som Connor McDavid i Edmonton – men nu är han tillbaka i Karlstad.

200915 Färjestads Joakim Nygård under värmningen inför träningsmatchen i ishockey mellan Färjestad och AIK den 15 september 2020 i Karlstad. Foto: Fredrik Karlsson / BILDBYRÅN

Nygård skrev i slutet av maj på ett historiskt sexårskontrakt med Färjestad. En omtalad detalj i avtalet är att det inte existerar några klausuler som gör det möjligt för storstjärnan att lämna för exempelvis KHL eller Schweiz.

I podcasten Släpp Sargen får 28-åringen därför en rak fråga kring hur han inte ens kan vilja ha möjligheten att bryta sexårskontraktet för ett mer välbetalt jobb utomlands.

– Ja, bra fråga faktiskt. Jag har blivit lurad, haha, säger han.

”Ville komma hem på riktigt”

Nygård berättar att han ville ha ett långt kontrakt.

– När jag kände att jag ville vända hem – då kände jag också att jag ville hem på riktigt, inte tillbaka och flänga någonstans. Nu valde jag att komma hem – och nu är jag hemma för gott, tänkte jag säga. Vi får se hur det blir när jag är 34, eller vad jag är när kontraktet går ut. Om jag håller en hög nivå då så kanske jag kan dra till Schweiz ändå, säger stjärnan.

210811 Färjestads Joakim Nygård jublar under träningsmatchen mellan Färjestad och Örebro den 11 augusti 2021 i Karlstad. Foto: Jeanette Dahlström / BILDBYRÅN

Han fortsätter:

– Jag valde framför allt att komma hem för att vi har ett bra lag och chansen att vinna. Det är något man alltid har velat. Sedan trivs jag fantastiskt bra i Karlstad också. Jag är en ganska hemmakär person. Skulle jag komma hem så ville jag ha ett långt kontrakt.

LÄS MER: När världsstjärnan plötsligt ringde Elias Pettersson – som fick ett minne för livet: ”Jag fattade ingenting!”

Få våra nyhetsbrev!