När världsstjärnan plötsligt ringde Elias Pettersson – som fick ett minne för livet: ”Jag fattade ingenting!”

Under sommaren plingade det i Elias Petterssons telefon.
Sen fick han ett minne för livet.
– Det var en cool dag – och något jag aldrig kommer att glömma, säger Pettersson i podcasten ”Släpp Sargen”.

Elias Pettersson har växt fram som en rejäl stjärna i Nordamerika och han har under sina tre första säsonger blivit en rejäl favorit hos fansen i Vancouver. Han har gjort mängder av poäng i grundserien, och förra sommaren var han dessutom bärande när laget tog sig långt i slutspelet.

Plötsliga samtalet

Just nu är Pettersson i förhandlingar om att förnya sitt kontrakt med klubben, men ännu finns inget kontrakt påskrivet. Men klart är att Pettersson redan hunnit göra sig ett ordentligt namn i NHL.

190515 Elias Pettersson of Sweden drinks water at a practice session during the 2019 IIHF Ice Hockey World Championship on May 15, 2019 in Bratislava. Photo: Joel Marklund / BILDBYRÅN

Den unge svensken har upplevt massor under sina tre första år i Nordamerika, men ett minne som sticker ut lite extra hade inte så mycket med hockey att göra, berättar han i podcasten Släpp Sargen.

– Jag var i Los Angeles efter säsongen och så känner jag Michael Bublé (sångare). Han är Canucks-fan, så jag skulle träffa honom för han var i L.A samtidigt. Så ringer han mig på morgonen och säger att ”du, Max Martin (musikproducent) vill träffa dig”, säger han.

”Jag fattade ingenting!”

Elias Pettersson berättar att han blev rejält chockad av samtalet och mötet med superstjärnan.

– Jag bara ”va?!”. Jag fattade liksom ingenting. ”Ja, Max Martin vill träffa dig – han är ett stort fan”. Ja, det är ju jag till honom med, haha, säger han.

STOCKHOLM 20210811 Ishockeyspelare Elias Pettersson p plats n‰r Tre Kronors trupp till vinter-OS 2022 i Peking presenterades p Casino Cosmopol i Stockholm. Foto Fredrik Sandberg / TT kod 10080

Och när allt väl var klart så lämnade Pettersson – med ett minne för livet.

– Jag var med två kompisar då så vi åkte till studion, den där ”hemliga studion” som de har i L.A, där de spelat in album med Ariana Grande, Taylor Swift och hur många andra som helst. Så jag träffade Max Martin för att han var ett fan av mig – och jag ett fan av honom. Jag vet inte hur många topplåtar han gjort. Det var en cool dag – och något jag aldrig kommer att glömma, säger Pettersson.

LÄS MER: Robin Figrens helt oväntade kritik – toksågar nu SHL-lagets hyllade matchställ(!): ”Det är en träningströja!”

Få våra nyhetsbrev!