Robin Figrens helt oväntade kritik – toksågar nu SHL-lagets hyllade matchställ(!): ”Det är en träningströja!”

Robin Figrens helt oväntade kritik – toksågar nu SHL-lagets hyllade matchställ(!): ”Det är en träningströja!”

Vilka har egentligen SHL:s snyggaste matchtröjor?
Robin Figren vet i alla fall vilka som inte har det – och det är lite av en skräll.
– Det blir lite träningströja, kan jag känna, säger profilen i podcasten ”Släpp Sargen”
.

Det är inte långt kvar till en ny SHL-säsong, och bland supportrarna är spänningen, som alltid vid den här tiden, stor. Hur står sig egentligen spelarna? Hur kommer de nya värvningarna att prestera?

Figges dom

Men en annan sak som flitigt diskuteras bland fansen – kanske framför allt inför varje ny säsong – är hur varje lag ser ut… Bokstavligt. Lagens matchtröjor är ett hett diskuterat ämne år och efter år, och varje supporter tycker självklart att just sitt lag klär sig snyggast när det vankas match.

190314 HV71:s Robin Figren under ishockeymatchen i SHL mellan HV71 och Linköping den 14 mars 2019 i Jönköping. Foto: Axel Boberg / BILDBYRÅN

Profilen Robin Figren, som spelat nio hela säsonger i SHL, får i podcasten Släpp Sargen lyfta fram vilka matchställ som han generellt tyckt varit snyggast hemma i Sverige.

– Inte alltid, men jag tycker att HV71 genomgående haft ganska snygga. Även ”Gnaget” (AIK), säger Figren.

Toksågar Brynäs

”Figge” berättar vidare vad han framför allt gillar när det kommer till hur ett matchställ ser ut, och han poängterar att han gillar när lagen huvudsakligen använder sig av endast två färger på tröjorna.

– Det ska kännas rent och stabilt, säger han.

Robin Figren, Frölunda
170321 Frölundas Robin Figren under värmningen innan kvartsfinal 3 i SM-slutspelet i ishockey mellan Frölunda och Skellefteå den 21 mars 2017 i Göteborg. Foto: Michael Erichsen / BILDBYRÅN / Cop 89

En SHL-klubb som fått mycket beröm senaste åren för sina matchställ är Brynäs – som utöver Unicef kört helt reklamfritt på tröjorna.

– Vet du vad? Jag tycker inte det – att de är snygga. Det är väl klart som korvspad att de ska ha ”cred” för att de inte har reklam och så, självklart – men tröjan i sig är inte ”aesthetically pleasing to the eye”, det kan man absolut inte säga. Alltså … det är något ”ihopplotter”. Alla de här gamla hövdingarna som sitter uppe på läktaren och äter mazarin och kokkorv – de tycker minsann att det är så mycket tradition och hej och hå. Absolut, det är ingen reklam, men själva matchtröjan i sig är inte snygg – och de här vita siffrorna som de har skakat ur … nej, det blir lite träningströja, kan jag känna, säger Figren.

LÄS MER: När svenskstjärnan gjorde det förbjudna i NHL – och kalsonghånade(!) Connor McDavid: ”Du tjänar bäst…”

Få våra nyhetsbrev!