När svenskstjärnan gjorde det förbjudna i NHL – och kalsonghånade(!) Connor McDavid: ”Du tjänar bäst…”

Joakim Nygård var tvungen att ”roasta” en lagkamrat.
Då gjorde han det förbjudna – och gick på megastjärnan Connor McDavid.
– Jag gav honom mina kallingar, säger Färjestad-stjärnan i podcasten Släpp Sargen.

Connor McDavid är verkligen från en annan planet. Redan nu anses han vara en av de bästa hockeyspelarna någonsin, och hans sinnessjuka poängsnitt i NHL talar för sig själv, då han just nu bara är slagen av tre spelare genom alla tider när det kommer till poängsnitt (av spelare med fler än 100 spelade matcher).

Roastade McDavid

Det anses numera som en jätteskräll om Edmonton-stjärnan inte vinner poängligan i NHL, och den gångna säsongen gjorde han helt ofattbara 105 poäng på 56 spelade matcher. Det är få spelade förunnade att spela med en spelare av den kalibern, men en som haft förmånen är Joakim Nygård.

Connor McDavid, Edmonton Oilers
181005 Connor McDavid during a practice session with the Edmonton Oilers on oktober 5, 2018 in Gothenburg. Foto: Carl Sandin / BILDBYRÅN / kod CS / 57999_389

Men efter att ha tillhört Edmonton i två säsonger så har Nygård valt att vända hem till Färjestad. I slutet av maj skrev han på ett sexårskontrakt med klubben, men 28-åringen har med sig många roliga minnen från tiden i NHL.

Ett av de starkaste är från ett så kallat rookieparty då hela truppen var samlad. Den store stjärnan på plats var, så klart, Connor McDavid.

– Då var man (som rookie) tvungen att välja ut någon som man skulle ”roasta”, så jag valde att gå på honom (McDavid). Riktigt vågat, faktiskt, säger Nygård i podcasten Släpp Sargen.

Kalsonghånet

Nygård gick under roasten hårt åt Connor McDavids kalsongval(!).

– Han brukade ha trasiga kallingar ibland, eller kallingar med hål i. Så jag tänkte att jag får väl ge honom ett par kallingar, ett par hela. Sedan hann jag inte gå och köpa några så jag fick ta ett par ur resväskan. Så jag gav honom mina kallingar – nytvättade, dock, säger han.

191204 Joakim Nygard of the Edmonton Oilers during the NHL regular season ice hockey game between Edmonton Oilers and Ottawa Senators on december 4, 2019 in Edmonton. Photo: Fredrik Karlsson / BILDBYRÅN

Nygård fortsätter:

– Så jag sa väl något i stil med att ”du tjänar bäst i hela NHL, men ett par hela kallingar har du visst inte råd med”, eller något sådant. Så gav jag honom mina lite för små Huga Boss-kallingar, men jag fick tillbaka dem dagen efter när han fick reda på att det var mina egna.

Joakim Nygård gjorde, under sina två säsonger i NHL, nio poäng på 42 spelade matcher.

LÄS MER: Elias Pettersson avslöjar nu det absolut roligaste han köpt – för alla NHL-miljoner: ”Det är frihet för mig”

Få våra nyhetsbrev!