Elias Pettersson avslöjar nu det absolut roligaste han köpt – för alla NHL-miljoner: ”Det är frihet för mig”

Elias Pettersson har blivit miljonär i NHL.
Nu avslöjar han det roligaste han unnat sig.
– Det är frihet för mig, säger han.

Just nu befinner sig Elias Pettersson i ett någorlunda prekärt läge i Nordamerika. Han har gjort stor succé under sitt rookieavtal i Vancouver Canucks, och fansen och organisationen vill självklart hitta ett längre och större avtal – men det finns svårigheter.

Avslöjar roligaste ”köpet”

Canucks har inte obegränsat med utrymme mot lönetaket, och med tanke på vilken viktig spelare Pettersson blivit för klubben så kommer det krävas ett rejält lönelyft för att binda honom på ett längre avtal. Samtliga parter hoppas dock på en lösning, och det vore en stor skräll om inte Pettersson finns med i startuppställningen när NHL väl drar igång senare under hösten.

210811 Elias Pettersson poses for a portrait during a press meet with the Swedish national ice hockey team on August 11, 2021 in Stockholm. Photo: Simon Hastegård / BILDBYRÅN

Elias Pettersson kommer alltså från ett tre år långt rookieavtal i Vancouver – och även om lönen varit låg med NHL-mått mätt, så har det trillat in många miljoner på 22-åringens konto. Frågan är då vad det som är det roligaste som forwardsstjärnan unnat sig.

– Det är utlandsresor med kompisar. I somras var jag i Grekland. För två somrar sedan var jag i Spanien, berättar han i podcasten Släpp Sargen.

”Det är frihet”

”Petey”, som han kallas av Canucks-fansen, har även köpt en del materiella saker – framför allt kläder, om man ska döma av hans sociala medier – men det är just resandet som han värderar mycket.

– Sedan har jag köpt en finare klocka. Vad ska man säga? Det är frihet – att känna att man kan dra iväg med sina kompisar, säger han.

Elias Pettersson, Vancouver Canucks
190519 Elias Pettersson of Sweden after a practice session during the 2019 IIHF Ice Hockey World Championship on May 19, 2019 in Bratislava. Photo: Joel Marklund / BILDBYRÅN / kod JM / 87948

Livet som superstjärna i NHL – med allt vad det innebär – är emellanåt svårt att greppa, menar Pettersson.

– Jag har svårt att fatta det ibland. Jag ser mig själv bara som en vanlig människa som spelar hockey. Jag lever min dröm – det kan jag säga.

LÄS MER: Nya beskedet om Henrik Lundqvists framtid – det väntar härnäst för ”Henke”: ”Kan göra vad han vill nu”

Få våra nyhetsbrev!