Nya beskedet om Henrik Lundqvists framtid – det väntar härnäst för ”Henke”: ”Kan göra vad han vill nu”

Henrik Lundqvist har avslutat karriären.
Nu kommer ett nytt besked om hans framtid.
– Han kan göra vad han vill nu. Världen är hans ostron, säger vännen Aaron Voros.

Beskedet var väntat, men chockade ändå en hel hockeyvärld. Henrik Lundqvist har på sociala medier lämnat små hintar om sin fysiska status och många trodde att han närmade sig en comeback i NHL, men i stället kom en helt annan vändning.

Avslutat karriären

Lundqvist har under det senaste året gjort operation på hjärtat och rehabiliterat det, och när han fick reda på att det kommer krävas ytterligare operation så tog han beslutet att avsluta sin karriär. Efter 15 år i NHL, VM- och OS-guld så blir det inget mer hockeyspelande.

210820 Henrik Lundqvist under en pressträff där han meddelar att han avslutar karriären den 20 augusti 2021 i Göteborg. Foto: Jonas Andersson / BILDBYRÅN

Lundqvist lämnade beskedet på en presskonferens hemma i Göteborg, och han var då öppen med att han inte riktigt vet vad som väntar i framtiden. När Lundqvist lämnade Rangers förra sommaren kom spekulationer kring att han redan då var klar för en framtida roll i klubbens organisation, men något sådant är ännu inte klart.

Nya beskedet

Men nu står det i alla fall klart var han tar vägen i framtiden. ESPN skriver nämligen att Lundqvist den här veckan kommer att flytta tillbaka till New York, efter en tid i Sverige. Anledningen är att hans döttrar går i skola där, och att Lundqvist numera känner sig som ”en New Yorker”, skriver sajten.

Henrik Lundqvist, NHL
190509 Goaltender Henrik Lundqvist of Sweden after a practice session ahead of the 2019 IIHF Ice Hockey World Championship on May 9, 2019 in Bratislava. Photo: Joel Marklund / BILDBYRÅN / kod JM / 87930

I Rangers äger Lundqvist bland annat en restaurang tillsammans med vännen, tillika förre lagkamraten i Rangers, Aaron Voros. Men inte ens han vet vad som väntar Lundqvist i framtiden, så mycket talar för att Lundqvist själv inte vet om det. Klart är i alla fall att Lundqvist inom den närmsta tiden på nytt kommer att bosätta sig i ”The Big Apple”.

– Jag är förväntansfull för vad han ska göra härnäst. Han kan bokstavligt talat göra vad han vill nu. Vad som helst! Världen är hans ostron, säger Voros.

LÄS MER: Elias Pettersson avslöjar sin dolda talang – som nästan ingen känner till: ”Om det skiter sig med hockeyn så…”

Få våra nyhetsbrev!