Elias Pettersson avslöjar sin dolda talang – som nästan ingen känner till: ”Om det skiter sig med hockeyn så...”

Elias Pettersson avslöjar sin dolda talang – som nästan ingen känner till: ”Om det skiter sig med hockeyn så…”

Att Elias Pettersson kan spela hockey är ingen hemlighet.
Men nu avslöjar han sin dolda talang.
– Det är min plan B, säger han skämtsamt i podcasten Släpp Sargen.

Elias Pettersson har verkligen växt fram som Vancouver Canucks-publikens stora favorit, och det är lätt att förstå varför. Under sina tre år i ligan har svensken vräkt in mål, och har dessutom blivit lite av en ledare på isen, vilket gör att han ofta benämns som en av de mest spännande spelarna i ligan.

Avslöjar dolda talangen

Att Elias Pettersson tillhör en av de största svenska stjärnorna i NHL är ingen hemlighet, men utöver hockeyn så besitter 22-åringen även en mer oväntad och udda talang – att kunna jonglera sittandes på en enhjuling.

– Det var brorsan (Emil Pettersson) som lärde sig att jonglera, så då ville jag också göra det. Jag kommer ihåg när jag var 10–12 år, så stod jag på gräsmattan i 3–4 timmar tills jag kunde jonglera med tre bollar, berättar han i podcasten Släpp Sargen.

210811 Elias Pettersson poses for a portrait during a press meet with the Swedish national ice hockey team on August 11, 2021 in Stockholm. Photo: Simon Hastegård / BILDBYRÅN

Det krävdes dock ytterligare ett steg för att bemästra den närmast unika kombinationen.

– Sedan var min pappa bra på att cykla på enhjuling och jag lyssnade på honom och han sa till mig att jag borde lära mig det för att det är bra för balansen och därmed hockeyn, så var det jag själv som började kombinera grejerna – och började lära mig det till slut, säger han.

Elias Pettersson fortsätter:

– Jag kan jonglera med käglor också, tre stycken. Fyra bollar klarar jag av en stund.

”Har en plan B nu”

Det krävde dock en hel del tid, tålamod och övning innan allt satt.

– Jag är från Ånge där det bor 3 000 personer, så det var hockey, vänner och mycket dötid, så det fanns gott om tid till sådant.

Skulle hockeykarriären, mot all förmodan, skita sig så kanske du kan stå för pausunderhållningen i Vancouver?

– Ja, jag har en plan B nu.

Elias Pettersson, NHL
190519 Elias Pettersson of Sweden at a practice session during the 2019 IIHF Ice Hockey World Championship on May 19, 2019 in Bratislava. Photo: Joel Marklund / BILDBYRÅN / kod JM / 87948

Elias Pettersson var skadad under stora delar av den förra säsongen och har för tillfället inget kontrakt med Vancouver Canucks. Förhandlingar pågår dock, och det mesta tyder på att han kommer vara tillbaka på isen när den nya säsongen väl drar igång senare under hösten.

LÄS MER: När Sven Tumba gjorde två självmål(!) i samma match – och fick ett strikt förbud av Tre Kronor-ikonen

Få våra nyhetsbrev!