SHL-sportchefen tippar nu nästa års SM-vinnare – och nobbar den stora guldfavoriten helt: ”De ser starkast ut”

Vilka får lyfta Le Mat-pokalen 2021/2022?
Leksands general manager Thomas Johansson har sitt guldtips klart.

Färjestad har inte vunnit SM-guld på hela elva år trots att man säsong efter säsong anses som en av de stora favoriterna. Men under våren och sommaren har man gjort flera urstarka värvningar och när den nya säsongen drar igång om mindre än en månad så gör man det som den enskilt största guldkandidaten.

Nobbar stora favoriten

Mängder av experter och profiler har lyft fram Karlstad-laget som den stora guldfavoriten, och med tanke på de värvningar som gjorts – däribland Joakim Nygård och Jacob de la Rose från NHL – tillsammans med den bredd som redan finns, så är det inte särskilt förvånande. Men när Thomas Johansson, general manager i Leksand, i podcasten Släpp Sargen får ge sitt tips om den kommande säsongen så nobbas FBK.

210811 Färjestads Jesse Virtanen under träningsmatchen mellan Färjestad och Örebro den 11 augusti 2021 i Karlstad. Foto: Jeanette Dahlström / BILDBYRÅN

I stället lyfter han fram framför allt Frölunda, men även Luleå, som sina guldtips.

– Jag tycker att Frölunda ser otroligt spännande ut, och jag tycker att Luleå värvat väldigt bra. De två lagen sticker ut litegrann, tycker jag, så här långt. Och skulle jag behöva satsa pengar just nu skulle jag satsa på Frölunda, faktiskt, säger han i podden.

”Ser starkast ut”

Han menar dock inte att Färjestad komme att vara chanslösa kommande säsong.

– Färjestad är en utmanare, liksom Växjö och Rögle kommer att vara en utmanare. Och utan att spänna bågen för mycket så har även vi i Leksand, om vi får till det och får träff på våra nya värvningar, förutsättningar att göra en otroligt bra säsong, säger han.

201128 Leksands General Manager Thomas Johansson under ishockeymatchen i SHL mellan Leksand och Malmö Redhawks den 28 november 2020 i Leksand. Foto: Daniel Eriksson / BILDBYRÅN / COP 173 / DE0024

Men som främsta guldkandidat har ”Tjomme” alltså Frölunda.

– Jag tycker Frölunda, utefter det som man jobbat med i så många år, och att man har kvar många spelare från förra säsongen och har adderat lite till det. Man har dessutom gjort en analys av spetsen som man saknade, med splare som kan bryta mönstret i spelet. Man har ett bra powerplay, och nu när Lasch är tillbaka så vet man ju hur det brukar gå – så man får upp de siffrorna mer. Jag tycker Frölunda ser starka ut. Precis som Luleå, med Omark, Schinnimin och ett bra målvaktsspel. De två lagen sticker ut lite just här och nu, det tycker jag, säger han.

LÄS MER: När SHL-profilen sumpade sin allra sista chans – och fick sparken mitt under matchen(!): ”Packa ihop!”

Få våra nyhetsbrev!