SHL-pampens brutalt ärliga svar – här är spelaren han aldrig någonsin skulle värva: ”Jag har jättesvårt för det”

SHL-pampens brutalt ärliga svar – här är spelaren han aldrig någonsin skulle värva: ”Jag har jättesvårt för det”

Patrik Sylvegård får en fråga om vilken spelare han aldrig någonsin skulle plocka över till Malmö Redhawks.
Svaret är brutalt ärligt.
– Jag har jättesvårt för det han håller på med, säger Sylvegård i podcasten Släpp Sargen.

Patrik Sylvegård är – minst sagt – en profil i SHL-sammanhang. Som spelare var han en uppskattad forward i Malmö, där han spelade i stort sett hela karriären. Totalt blev över 300 matcher i dåvarande Elitserien med Malmö, och dessutom två guld, 1992 och 1994. Att Sylvegård skulle hamna i Malmö igen var kanske ingen överraskning.

Brutalt ärliga svaret

2004 klev han in som general manager, och senare samma säsong assisterande tränare, men det blev bara ett år. 2011 kom han tillbaka, då som assisterande tränare – och sedan dess har han inte lämnat. I tio år var han sportchef för klubben, och även vd, men från och med i våras har han en ny roll i form av ”övergripande sportchef”.

220913 Malmö Redhawks klubbchef Patrik Sylvegård under SHL:s upptaktsträff den 13 september 2022 i Stockholm. Foto: Johanna Wallen / BILDBYRÅN

I stället är det Björn Liljander som är sportchef, men trots det så har Sylvegård kanske lite att säga till om när det kommer till värvningar. Och i podcasten Släpp Sargen, där Sylvegård gästar i torsdagens avsnitt, så får han en rak fråga om vilken spelare han aldrig skulle tillåta Malmö att ”ens snegla på”. Hans svar är brutalt ärligt.

– Brendan Shinnimin, svarar han.

LÄS MER: Lasse Granqvist avslöjar sin stora favorit – det är hans bästa minne som kommentator: ”Ett nationellt trauma”

”Jättesvårt för det”

Brendan Shinnimin, numera i Luleå, har blivit toksågad i SHL för sina återkommande filmningar.

– Det är en spelare som ligger för mycket och jag har jättesvårt för det. Han är en alldeles för bra hockeyspelare för att överdriva så mycket som han gör. Det är inte Malmös DNA. Det kan säkert hända, men jag tror aldrig att vi har fått en böter för att någon har filmat. Jag hoppas att jag slipper det också, för det är lite i mitt DNA också, att så gör man inte. Det får fotbollen hålla på med. Det är en bra hockeyspelare, men den sidan av honom gillar jag inte, det kan jag säga, säger Sylvegård.

210803 VD och Sportchef Patrik Sylvegård under en träning med Malmö Redhawks den 3 augusti 2021 i Malmö. Foto: Christoffer Borg Mattisson / BILDBYRÅN

Filmningar i SHL är en återkommande diskussion, och frågan är vad man ska göra för att bli av med det. Hittills i år har SHL delat ut flera böter för filmningar, men Sylvegård tror inte att det räcker.

– Det är alltid svårt det här med avstängningar, böter och sånt. Men man måste nog internt prata om det. Det är samma med hjärnskakningar och respekten för varandra. Det händer, det går fort. Men det SHL har gjort är bra, att man faktiskt pratar om det internt, och det är samma med filmningar. Det är egentligen fusk, och det ska vi inte hålla på med. Hockey är en tuff sport, men vi ska vara ärliga. Ibland blir det fel, ja, men uppsåtet att fuska försöker i alla fall vi prata om, säger han.

LÄS MER: Jörgen Jönsson ryter till och sätter ned foten – efter jättesnackisen i SHL: ”Jävligt stor höna av en fjäder”