Jörgen Jönsson ryter till och sätter ned foten – efter jättesnackisen i SHL: ”Jävligt stor höna av en fjäder”

Det är den stora snackisen i SHL hittills.
Nu ger sig även Jörgen Jönsson in i debatten om filmningar.
– Jag tycker att det här är att göra en jävligt stor höna av en fjäder, säger han till Smålandsposten.

Säsongsinledningen av SHL har verkligen kommit att rikta ett stort fokus mot filmningar. Hittills har hela fyra spelare anmälts och även dömts för filmning under de första omgångarna.

Jönsson ryter

Disciplinnämnden har delat ut straff på 5 000 kronor i böter till spelarna Jesper Pettersson (Linköping), Calle Clang (Rögle), Brendan Shinnimin (Luleå) och Stefan Matteau (Linköping). Nu ger sig nästa röst in i debatten om hur svensk hockey ska hantera filmningar.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Jörgen Jönsson, SHL
220922 Växjös tränare Jörgen Jönsson under ishockeymatchen i SHL mellan Färjestad och Växjö den 22 september 2022 i Karlstad. Foto: Fredrik Karlsson / BILDBYRÅN / COP 185 / FK0171

Det är förre storspelaren och numera Växjö Lakers-tränaren Jörgen Jönsson som ryter till och sätter ned foten. Han ser nämligen inget problem med att det skulle vara för mycket filmningar i SHL.
– Vad har vi – en anmälan per omgång ungefär? Jag tycker att det här är att göra en jävligt stor höna av en fjäder. Jag är glad att vi fått bort huvudtacklingar. Jag är glad att vi spelar en positiv hockey i Sverige, säger han till Smålandsposten.

LÄS MER: Håkan Loobs ruskigt kaxiga löfte – så otroligt många mål hade han gjort i dagens SHL: ”Jag tror nog det”

”Värre problem”

Jönsson tycker att det finns andra problem inom hockey som man borde lägga större fokus på.
– Nu har SHL själva bestämt att vi ska stävja det här, domarna har känt att det varit jobbigt och någon måste ta tag i det. Då förstår jag inte varför man i diskussionerna i media lägger det på klubbarna. Jag tycker inte att det är ett större problem i vår hockeyvärld, faktiskt. Jag tycker att det finns andra saker som är värre, säger Växjötränaren till lokaltidningen.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Jörgen Jönsson, SHL
220924 Växjös tränare Jörgen Jönsson under ishockeymatchen i SHL mellan Växjö och Timrå den 24 september 2022 i Växjö. Foto: Jonas Ljungdahl / BILDBYRÅN / COP 144 / JO0135

Jörgen Jönsson är en av SHL:s främsta spelare genom tiderna och kan stoltsera med 442 poäng på 579 matcher för Färjestad och Rögle. Han vann även hela 5 SM-guld under sin aktiva tid.

LÄS MER: Kanadensiska uppgifter: Drömbeskedet för Leksand – nu återvänder succéspelaren till SHL

Lägg därtill dubbla OS-guld och dubbla VM-guld med Tre Kronor så förstår ni vilken legendarisk spelare vi pratar om. Han är faktiskt den ende hockeyspelaren i världshistorien att vinna OS-guld, VM-guld och inhemskt guld under en och samma säsong (2006)

Vad tycker du om filmningar i SHL? Dela artikeln och säg din åsikt!