Håkan Loobs ruskigt kaxiga löfte – så otroligt många mål hade han gjort i dagens SHL: "Jag tror nog det"

Håkan Loobs ruskigt kaxiga löfte – så otroligt många mål hade han gjort i dagens SHL: ”Jag tror nog det”

Håkan Loob var en riktig målmaskin under sina glansdagar.
Nu sticker SVT-experten ut hakan rejält och bjuder på ett kaxigt löfte.
Nämligen exakt hur många mål legendaren hade gjort i dagens SHL.

Än i dag har Håkan Loob målrekordet för SHL med sina otroliga 42 mål på 36 matcher från säsongen 1982/83. Dessutom är han den enda svensken någonsin att nå drömgränsen på 50 gjorda mål i NHL under en säsong.

Målglad Loob

”Looben” var verkligen en målmaskin av rang under sin spelarkarriär. Han fick sitt stora genombrott hos Färjestad och smällde in totalt 501 poäng på 205 matcher i Elitserien, som högstaserien kallades innan SHL.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Håkan Loob, SHL
HÂkan Loob , F‰rjestad. © Bildbyrån

Under tiden i NHL blev det också smått imponerande 429 poäng på 450 matcher för Calgary Flames. På landslagsnivå leverade Loob också kontinuerligt med fina 60 poäng på 60 landskamper för Tre Kronor.

LÄS MER: Håkan Loobs helt klockrena svar till experten – efter ha blivit tokpetad i tidernas All Star-lag: ”Man undrar ju…”

Kaxigt löfte

Nuförtiden är legendaren expert i SVT och huvudfokuset är riktat mot SHL. Loob är en del av populära tv-programmet ”Hockeykväll” och i första avsnittet för säsongen fick han en fråga om hur många mål han hade gjort i dagens SHL och svaret blev ett rejält kaxigt sådant.
– Äh, det är ju en väldigt svår fråga att svara på men jag tror nog spelstilen hade passat mig, att det är lite mindre hakningar och så. Runt en 35-40 mål, säger Loob i SVT.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Håkan Loob, SHL
180828 Porträtt på Håkan Loob under upptaktsträff Champions Hockey Leauge på Berns i Stockholm, den 28 augusti 2018 i Stockholm. Foto: Dennis Ylikangas / BILDBYRÅN / Cop 253

Det spelas ju betydligt fler matcher i dag än vad det gjorde på Loobs tid men en notering på 35-40 mål är det inte många som mäktar med i SHL. Jämför vi med senaste säsongen så hade Loob vunnit målligan med sitt löfte, då Leksands Max Veronneau var målgladast med sina 34 fullträffar.

Faktum är att under 2000-talet har bara en enda spelare lyckats nå 35 mål och det var Linköpings Mattias Weinhandl som gjorde det säsongen 2007/08. Så 40 fullträffar på en säsong vore verkligen något i hästväg för Håkan Loob anno 2022.

Visst är Håkan Loob en av svensk hockeys riktigt stora? Dela artikeln om du håller med!

LÄS MER: Håkan Loob avslöjar detaljen på kultlirarens klubba – som kostade Färjestad en förmögenhet: ”Så dyrt att…”