Håkan Loobs helt klockrena svar till experten – efter ha blivit tokpetad i tidernas All Star-lag: "Man undrar ju..."

Håkan Loobs helt klockrena svar till experten – efter ha blivit tokpetad i tidernas All Star-lag: ”Man undrar ju…”

Håkan Loob är en av tidernas främsta hockeyspelare i Sverige.
Men han platsar tydligen inte när det vankas All Star-lag på SVT.
Svaret? Det är nog bland det kyligaste vi någonsin har sett!

Det är inte många som slår Håkan Loob på fingrarna när det kommer till meriter som hockeyspelare. Legendaren har vunnit OS-guld, dubbla VM-guld, Stanley Cup-titel och SM-guld under karriären och har gott om rekord som står sig än i dag.

Loobs rekord

Loob är fortfarande ende svensk att göra 50 mål på en säsong i NHL och han har än i dag rekordet för flest mål och poäng i SHL. Säsongen 1982-83 gjorde han otroliga 42 mål och sammanlagt 76 poäng på 36 matcher.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Håkan Loob, SVT
211123 Håkan Loob poserar för ett porträtt under en fotografering i SVT:s Hockeystudion den 23 november 2021 i Stockholm. Foto: Erik Simander / BILDBYRÅN / COP 201 / ES0053

Dessutom innebär hans ruggiga 305 mål på 461 matcher att han också innehar rekordet för flest gjorda mål totalt i svenska högstaligan. Men när är det dags att utse svensk hockeys All Star-lag genom tiderna så blir gotlänningen ändå tokpetad – av sin SVT-kollega.

LÄS MER: Legendaren Håkan Loob utser nu SHL:s allra bästa spelare: ”Han är dominant”

Loob tokpetad

SVT-experten Loob gör programmet ”Hockeykväll” ihop med Jonas Andersson och den senare har fått ta ut sin alldeles egen drömfemma med svenska hockeyspelare genom tiderna. Men helt utan rekordmannen Håkan Loob alltså…

Artikeln fortsätter efter bilden.

Håkan Loob, SVT
Håkan Loob i SVT:s ”Hockeykväll”. FOTO: SVT.

Andersson får sedan syna sitt misstag snabbt när Loob hör av sig med det mest klockrena svaret. Hockeylegendaren skickar helt enkel en videohälsning, se den här nedanför, där han sitter med alla sina medaljer och pokaler och säger följande ord:
– Hej Jonas, jag fick precis reda på att jag inte är med i ditt All Star-lag. Ja, ibland undrar man ju vad som krävs för att komma med där. Ja, jag vet inte riktigt men man ska väl inte bli irriterad på det, men man undrar ju vad som krävs för att komma med i ditt lag. Lite besviken blir man ju men sånt är livet, det får man ta!, säger Loob i en syrlig passning som du kan se här nedanför.

Visst är Håkan Loob en av våra bästa hockeyspelare genom tiderna? Dela artikeln och säg din åsikt!

LÄS MER: Håkan Loob avslöjar detaljen på kultlirarens klubba – som kostade Färjestad en förmögenhet: ”Så dyrt att…”

Se videon:

https://www.facebook.com/watch/?v=388456240152787