SHL-domarens helt ärliga ord – avslöjar nu vilken SHL-tränare som egentligen är värst: ”Han var jobbig…”

Han har 20 års eftarenhet av att döma i SHL.
Nu avslöjar Jan Sandström vilken coach som egentligen varit värst att handskas med.
– Så länge man inte spelar ut och förlöjligar domarna så får vi räkna med att… äh, det hör till, tränarna har ju press på sig också, säger han.

Det finns en hel del tränare i SHL som har gjort sig ett namn av att vara riktigt jäkliga mot domaren, och visst är det lätt att förstå? När ett domslut går emot är det förståeligt nog rätt svårt att bara stå där och hålla masken.

Ger nu sin dom

En som haft ett sådant rykte under en lång tid är Frölundas tränare Roger Rönnberg, som ofta får kritik av motståndarsupportrar kring hur han beter sig under matcherna. Men det finns många – många! – exempel på tränare som alltid låtit domarna höra vad de tycker och tänker, såväl under som efter match.

181027 Linjedomare Jan Sandström under ishockeymatchen i SHL mellan Luleå och Mora den 27 oktober 2018 i Luleå. Foto: Simon Eliasson / BILDBYRÅN

I hockeypodden Släpp Sargen får linjedomaren Jan Sandström, med drygt 20 års erfarenhet från SHL, en fråga om vilka coacher som varit kämpigast att handskas med.

– Peter Andersson var ju jobbig, men han blev entledigad, så då fick vi ju det lite lugnare. En annan som var besvärlig var Bert (Robertsson).

”En del av sporten också”

Roger Rönnberg och Thomas ”Bulan” Berglund, som båda är kända för att emellanåt vara hetlevrade på bänken, nämns också i sammanhanget.

– Så är det, men de har också blivit mycket bättre med åren. De har lärt sig. Som med Roger – när du lärt känna honom så får du ta det för vad det är. Sedan tror jag att publiken gillar de här tränarna som visar lite engagemang. Det är en del av sporten också, men så länge man inte spelar ut och förlöjligar domarna så får vi räkna med att … äh, det hör till, tränarna har ju press på sig också, menar Sandström.

191226 Linjedomare Jan Sandström under ishockeymatchen i SHL mellan Luleå och Frölunda den 26 december 2019 i Luleå. 
Foto: Simon Eliasson / BILDBYRÅN

Sandström berättar vidare hur man egentligen handskas med tränarna på bästa sätt.

– Oftast när en tränare är arg eller engagerad – det bästa är då att låta det vara första gången, men så tar du det vid nästa avblåsning. Då har han hunnit lugna ner sig lite. Tar du det direkt så kan han bara stå där och gapa. Låt det vänta ett tag – och sedan bemöter du det.

LÄS MER: Jätteilska efter SHL-stjärnans fula drag framför mål – som C More missade helt(!): ”Vad håller ni på med!?”

Få våra nyhetsbrev!