Jätteilska efter SHL-stjärnans fula drag framför mål – som C More missade helt(!): ”Vad håller ni på med!?”

Marcus Sörensen drog ner Emil Heineman i marken.
Nu rasar hockey-Sverige över en utebliven anmälning.
”Förlåt, SHL – men vad sysslar ni med?”, skriver journalisten Henrik Leman.

Publiken var tillbaka på arenorna och så även på Hovet, då Djurgården mötte Leksand. Det hjälpte dock inte nämnvärt, då Djurgården förlorade matchen och därmed är kvar i bottendelen av tabellen. Men efteråt var det inte resultatet som det snackades mest om.

Ingen anmälning

Under matchens gång fick hamnade nämligen storstjärnan Marcus Sörensen i en omtalad situation framför egen kasse. Sörensen knuffade in Leksands-spelaren Emil Heineman i egen målvakt, varpå domaren dömde ut Heineman för målvaktsinterference. Men efteråt drog Sörensen även ner sin motståndare mot marken, så att hans huvud slog i isen.

Foto: C More/Twitter

I C More pratade man om situationen och var överens om att domaren inte borde visat ut Leksands-spelaren, men någonting om Sörensen aktion sa man ingenting om. I stället var det på sociala medier som det uppmärksammades.

”I går passerade Sörensens fula grej när han tryckte ner Heineman mot marken utan åtgärd. En miss av mig i studion. I efterhand när man ser det i lugn och ro ska det givetvis vara uppe för granskning”, skriver experten Petter Rönnqvist på Twitter.

Stora ilskan

Många hade kanske trott att Sörensen skulle åka på en anmälan i efterhand, men så blev det inte. Sörensen friades helt av situationsrummet, som alltså inte tog det hela vidare till disciplinnämnden.

– Gör Marcus Sörensen det för att verkligen avsiktligt försöka skada? Är det en mer svepande rörelse? Vi har haft situationer när spelare dunkat huvudet i isen på en liggande spelare. Det har vi anmält. Kontra de situationerna och den här, vad är det som skiljer? Där är vi inte hundra eniga, säger domarbasen Tomas Thorsbrink till Aftonbladet.

210930 Djurgårdens Marcus Sörensen efter bråk under ishockeymatchen i SHL mellan Djurgården och Leksand den 30 september 2021 i Stockholm. Foto: Simon Hastegård / BILDBYRÅN

Men i hockey-Sverige har reaktionerna varit ilskna – såväl mot Sörensen som mot beslutet att han inte blir anmäld. En av alla som reagerar är hockeyjournalisten Henrik Leman, som driver sajten Rakapuckar.com.

”Alltså, Sörensen gör så många fel här att jag vet inte var jag ska börja. Först riskera skada egen målvakt. Sedan ta tag och dra leksingen i isen så att huvudet riskerar skada. Om detta inte är anmält, förlåt, SHL – men vad sysslar ni med?”, skriver han.

LÄS MER: Drömbeskedet i natt: Elias Pettersson och Vancouver Canucks överens – så mycket tjänar svensken nu

Få våra nyhetsbrev!